ADÜ Söke İşletme Fakültesi açılış töreni ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Birincioğlu, Kaymakam Mehmet Demirezer, Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, ADÜ Öğretim görevlilerinin yanı sıra ADÜ Öğrencileri, siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve daire amirlerinden oluşan kortej Emniyet, Dere Caddesi, İstasyon Caddesi ve Kavakdibi Caddesinden yürüyüş yaparak ADÜ Söke İşletme Fakültesine intikal etti.
Fakülte önünde yapılan açılış törenine Eski Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Aydın Valisi Kerem Al, Kaymakam Mehmet Demirezer, Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, siyasi parti temsilcileri, ADÜ Öğretim görevlileri, hayırseverler ve öğrenciler katıldı.
Söke İşletme Fakültesinin açılışında konuşan Söke kaymakamı Mehmet Demirezer, fakülte yapımına katkıda bulunan tüm hayırseverlerin isimlerini tek tek sayarak teşekkür ederken; “Fakülte’nin yapımında Söke’de herkes bir tuğla koyabilmek için seferber oldu. Sökelilerin bu yönde oluşturdukları sinerji ve dayanışma ikinci fakülte için de umut olacağını düşünüyorum” dedi.
Açılışta konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Söke’nin fakülte hayallerinin mutlu sonlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne ilçede herkes fakültenin bir an önce tamamlanarak hizmete girmesi için çok büyük gayret içersinde olması bize de güç verdi. Nitekim MYO bünyesinde yeni açtığımı bilgisayar destekli moda tasarım bölümü ve alternatif enerji bölümüne çok büyük tercih ilgisi oldu. Amacımız yeni açılacak olan yüksek okul bölümlerinin yöremizde ihtiyaç hissedilen ara elemanlar yetiştirmesi” dedi. Prof. Dr. Birincioğlu ayrıca önümüzdeki eğitim öğretim yılında Fakülte bünyesinde Hemşirelik, Ebelik ve Turizm Alanlarının yanı sıra İşletme Fakültesinin yedi ayrı bölümünde eğitim verileceğini sözlerine ekledi.
Törene katılan ve Fakültenin açılmasında Ankara’da bürokratik işlemlerde destek veren eski Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Söke’nin fakülte ve üniversite konusunda haksızlığa uğradığını dile getirdi. Yazıcıoğlu; “Söke bu gün ilk defa fakültesine kavuştu. Bunun başlangıç olmasını diliyor, bundan sonra da eğitimde çok mesafe alacağına inanıyorum” dedi. Yazıcıoğlu ayrıca Söke’de eğitime açılan fakülte ile kente ciddi öğrenci akışı olacağını sözlerine ekleyerek; “Söke İşletme Fakültesi’nin ilçeye hem ekonomik hem de sosyal katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.
Açılışa katılan Aydın Valisi Kerem Al da yaptığı konuşmada Sökelilerin fakülte konusunda sarf ettikleri çabayı takdirle karşıladıklarını söyleyerek; “Bu gün eğitime açarak öğrencilerle buluşturduğumuz eser ülkemizin kalkınması için ciddi katkısı olacaktır. Ülkemizin geleceği, yarınlar için başlatılan seferberliği önemserken üniversitelerimizin yeni açılan bölümler için kozalarının içinde kalmayarak bölgeye, yöreye katkısı olacak branşları tercih etmeleri de çok yerinde. Fakültenin yapımında emeği, katkısı olan herkese bir kes daha teşekkür ediyorum” dedi.
Açılış töreninde fakülte yapımına maddi destek veren hayırsever kişi, kuruluşlara teşekkür plaketi verildi. Plaket töreninde; Devlet Eski Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Kaymakam Mehmet Demirezer, Söke eski MYO Müdürü Sabiha Işık, Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş,T icaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, Borsa Başkaı Bertan Balçık, Esnaf Odaları Başkanı Refik Karataş, Söke Genç İş Adamaları Başkanı Derya Semerci, şehir İçi minibüs Kooperatifi Başkanı Bülent İnegöl, hayırseverler Bahattin Akbulut, Ayşe Avcı, Süleyman Turna, Saadet Yamak Kamu ve AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’ adına AK Parti Aydın İl Genel Meclis Üyesi Kenan Özcan’a teşekkür plaketi verildi.
Daha sonra toplu kurdela kesiminin ardından bu yıl 250 öğrencisi ile buluşan Söke İşletme Fakültesi toplu olarak gezildi.
Bilindiği gibi Söke İşletme Fakültesi’nin yapılması için, kimi harçlığını biriktirdi, kimi 30 dönüm tarlasını sattı bağış yaptı. Sökelilerden oluşan komisyon kapı kapı dolaştı bağış toplayıp fakülte binasına katkı sağladı. Söke yıllardır özlemini çektiği fakülte binasını kendisi yapıp, hayırsever ve eğitim düşkünü bir kent olduğunu bir kez daha gösterdi. İlçedeki birçok ilköğretim ve lise dengi okul ile camilerini yapıp devlete teslim eden Sökeli hayırseverler şimdi de fakültelerini tamamlayarak örnek iş birliği sergilediler. 1,8 milyon TL harcanarak yapılan okul törenle hizmete açıldı.

33.20111026155535.jpg

34.20111026155558.jpg

35.20111026155748.jpg