Söke Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda geçtiğimiz günlerde fakülte binasının kanalizasyon bağlantısı yapılırken, şimdide fakülte çevresindeki sokakların yağmur suyu bağlantı şebekesi ve çevre düzenlemeleri çalışmalarına başlandı.
Yenikent Mahallesi’nde bulunan Fakülte binası çevresindeki bulunan 32. Sokak, yapıkent sitesinden ve villa kardelen sitesi önünden fakülte binasına çıkan sokaklarda başlayan çalışmalarda alt yapı çalışmaları sonrasında kaldırım ve yol düzenleme çalışmaları da yapılacak. Yenikent Mahallesi’nde yapılacak çalışmaların kapsamlı bir hal alacağı sadece fakülte binası çevresi ile sınırlı kalmayacağı belirtilirken; son dönemde Kuşadası çevreyolunun trafiğe kapanması nedeniyle ağır tonajlı araçların bozduğu yolların onarım çalışmalarının yanı sıra Yenikent Mahallesi şehiriçi minibüs durağı önünden geçen 56. Sokakta kaldırım çalışmalarının yapılacağı, kaldırım ve yol düzenlemelerinin aynı yolun uzantısında Megakent sitesi çevresine kadar uzanacağı öğrenildi.


ZEKAİ AVCIOĞLU UZANTISI VE MİMAR SİNAN CADDESİNE DE KALDIRIM
Söke’nin Savuca Beldesi sınırında bulunan Zekai Avcıoğlu Caddesi uzantısında bulunan sokaklarda başlatılan alt yapı çalışmaları sona erdi. Burada yapılan ve ilk kez belediye hizmetlerinin ulaştığı noktalarda yağmur suyu hattı çalışmaları tamamlandı. Tamamlanana alt yapı çalışmaları sonrasında burada kaldırım çalışmalarının yapılacağı belirtildi. Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde başlatılan başka bir çalışmada Çeltikçi Mahallesi Mimar Sinan caddesinde de kaldırım çalışmalarına başlandı. Eski kaldırımların söküm işlemlerinin tamamlandığı Mimar Sinan Caddesi önümüzdeki kısa süre içinde yeni kaldırımlarına kavuşacak.


PROGRAM İŞLİYOR
Söke Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yüksel Ertercan, sezon başında belirlenen programın sağlıklı şekilde işlediğini söyledi. Her dönemde önceliklerinin bugüne kadar belediye hizmeti ile tanışmamış noktalara öncelik vermek olduğunu dile getiren Ertercan, “Bu sezon yağmur suyu hattı çalışmaları ile kaldırım düzenlemesi çalışmalarına ağırlık verdik. Ekiplerimiz sezonu iy değerlendiriyor” dedi.