HDP, Danışma Kurulu'nda anlaşma sağlanamaması üzerine, IŞİD ve El  Nusra'ya ilişkin araştırma önergesini Genel Kurul'a getirdi.   
 
Önerinin lehinde konuşan CHP'li Özgündüz, terör örgütü IŞİD'in  başının, Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi olduğunu iddia ederek,  AK Parti'ye, "Siz onu Türkiye'de misafir ediyorsunuz" dedi. 
 
AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Tarık Haşimi'nin,  Irak'taki iktidarın Sünnilere yönelik kıyıcı politikasından dolayı Irak'tan  kaçtığını ve Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığını söyleyerek, "Biz her türlü  mazluma destek vermiyor muyuz? Bütün mazlumlar bizim için kutsaldır" dedi. 
 
Tekrar kürsüye gelen Özgündüz, "Tarık Haşimi niye kaçtı? Şii Maliki...  Hangi ülkenin Başbakanı konuşulurken Sünni Mursi, Sünni Saddam deniliyor? Haşimi  Irak'ta idama mahkum oldu tamam ama niye besliyorsun, defolsun gitsin, cehennemin  dibine kadar gitsin. 'Emevi Camisi'nde cuma namazı kılacağız' derken bile  mezhepçilik yapıyorsunuz" diye konuştu. 
 
 IŞİD'in katliamlarının gündeme getirilmediğini ileri süren Oğan, IŞİD  saflarında 5 bine yakın Türk'ün olduğunu iddia etti. 
 
Oğan, IŞİD'in Avrupa'daki Türkler üzerinde etkili olduğunu ve  oralardan da örgüte katılım olduğunu belirterek, "Bir süre sonra IŞİD'in doğal  müttefikleri ortaya çıkacaktır. IŞİD'in sosyal medya üzerinden gönderdiği bir  talimatla, Meclis de dahil olmak üzere, bir çok yere etkili saldırılar  düzenleyebilecek elemanlar, internet üzerinden online yetiştiriliyor. İçişleri  Bakanı Peygamber efendimize laf edeceğine bunlarla ilgilensin. Bugün hiç bir  terör örgütünde olmayan sosyal medya desteği IŞİD'in elinde var. IŞİD,  insanlarımızı etkileyerek inandırılmış terörist haline getirebiliyor. IŞİD'in  Türkiye'deki ayakları başta olmak üzere, Ramazan boyunca camilerde para  toplayanlar başta olmak üzere, IŞİD'e Türkiye'den giden yardımların bir an önce  mercek altına alınması lazım" diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından HDP'nin önerisi kabul edilmedi.