Florya"da tedavi olurken “İyileşeceğime kötüye gidiyorum” diye dert yanan yıldıza doktorlar "Seni ülkene gönderelim, hava değişimi iyi gelir” önerisinde bulundu. Baros"un cevabı sert oldu: Hava değil ama kulüp değişimi iyi gelir!

Habertürk Gazetesi'nden Erhan Telli'nin haberine göre; Taraftarın her fırsatta ayrı bir yere koyduğu ve bağrına bastığı tecrübeli santrfor, yaşanan sıkıntılar sonrası resti çekti. Ligin ilk yarısında üst üste iki kez sakatlık geçiren ve aylardır sahalardan uzak kalan Milan Baros için ipleri kopartan Beşiktaş maçı oldu. Derbide hazır olmadan sahaya sürülmesine tepki gösteren ve yeniden sakatlanmasıyla çılgına dönen Baros, transfer taksitlerinin de ödenmemesi üzerine barut fıçısına döndü. Ayrılmak istediğini takım arkadaşlarıyla paylaşan Milan Baros konusunda herkesi şoke eden diyalog ise devre arası öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri"nde yaşandı.

"AĞRILARIM BİTMİYOR"
Kendisi gibi sakatlığı süren futbolcularla birlikte tedavi olan Baros, herkesin bulunduğu bir ortamda ağzındaki baklayı çıkardı. Ülkesinde gördüğü tedavinin ardından teknik heyetin kendisini çağırmasıyla İstanbul"a dönen ve tedavisine Florya"da devam edilen Çek oyuncu, durumunu soran sağlık heyetine “İyileşeceğime her gün daha da kötüye gidiyorum. Ağrılarım devam ediyor” diye isyan etti. Kızgınlığı her halinden belli olan oyuncuya doktorların moral vermek için “Devre arası yaklaşıyor, belki hocadan izin alarak birkaç gün önceden Çek Cumhuriyeti"ne gidebilirsin. Hava değişimi iyi gelir” demesi, Baros"un öfkesini daha da arttırdı. Çek golcü, “Belki hava değişimi iyi gelmez ama kulüp değişikliği daha iyi gelir” dedikten sonra çantasını alarak odadan çıktı. Olaya şahit olan diğer futbolcular ise duydukları bu sözlerle büyük bir şok yaşadı. Baros"un bu çıkışının Florya"da bomba etkisi yarattığı ve yönetime kadar ulaştığı bildirildi.

ZAMAN "İLAÇ" OLMADI
Tecrübeli golcüyle ilgili krize, "zaman" da çare olmadı. Yeni yıl tatilini geçirdikten sonra Florya"ya dönen Baros, herkes oynamasını beklerken ağrılarının geçmediğini söyleyerek, kendisini kampa götürmek isteyen teknik direktör Hagi ile karşı karşıya geldi. Oyuncusunun bu tavrına bir anlam veremeyen Hagi"nin Baros"un kampa gelmek istememesine oldukça içerlediği ve bu durumu yönetime rapor ederek “Onun yerine yeni bir golcü alınmasını istiyorum” dediği öğrenildi. Florya"da yeni yılda ilk sorunun adı "Milan Baros" olurken, tecrübeli golcü ile başlayan krizin tatlıya bağlanması için yönetimin de çare aradığı belirtildi.