Sözleşme aşamasına gelinen firmanın yasaklı olmasının anlaşılması üzerine ihale iptal edilirken; düğün salonu için yeniden ihale süreci yaşanacak.
Düğün salonu yapım işinin 2010 yılında başlanıp, 2011 yılında tamamlanması hedefleniyordu. Bu nedenle Eylül ayı meclis toplantısında bu yönde karar alınmasının ardından ihale süreci başlamış, düğün salonu yapım işi için 4 istekli firma ihaleye katılmıştı. İhaleye katılan firmalardan 3"ünün dosyalarında eksikler bulunmuş, kalan bir firma ile sözleşme aşamasına gelinmişti. Söke Belediyesi ihale komisyonunun titiz davranışı sözleşme aşamasına gelinen firmanın, İzmir"de PTT ile yaptığı bir iş nedeniyle yasaklı olma durumunda olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan görüşmeler bu durumu doğrularken; firma bu duruma itiraz etti. Söke Belediyesi ihaleyi iptal ederken, sözleşme aşamasına gelinen firmanın yasaklı olduğu resmi gazetede de yayınlandı. Resmi gazetenin yayını Söke Belediyesi"nin ihaleyi iptal etmesindeki haklılığını da tescillemiş oldu. Düğün salonu için yeniden ihale süreci başlayacak.
İlçenin Cumhuriyet Mahallesi"ne yapılması planlanan düğün salonu yapım işi ihalesinde sözleşme aşamasına gelinen firma ile sözleşme yapılmış olsa ve sözleşme yapılmasından sonra yasaklılığı anlaşılsaydı, sözleşmenin feshi durumuna gidilecek ve süreç daha da uzayacaktı.
Söke Belediyesinin Kasım ayı meclis toplantısının başında konuyla ilgili yaşanan süreci meclis üyeleri ve kamuoyu ile paylaşan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Hedefimiz düğün salonunun 2010 yılında bir kısmı yapmak, 2011 yılında tamamlamaktı. İhalenin iptal olması ile tamamıyla 2011 yılına kaldı. Bu konuda meclis kararını yenileyecek, konu Aralık ayı meclis gündeminde yer alacak. Daha sonra yeni ihale süreci başlayacak” dedi.
Başkan Özekmekçi; 2011 yılında fiyatların artmaması ve işin daha pahalıya mal olmaması temennisinde de bulundu.