Söke dışında özellikle yaz aylarında Kuşadası ve Didim’den gelen hastalara da hizmet veren Söke Acil Servis Polikliniği günde 400-500 hasta ortalaması ile çalışırken; bu rakam yaz aylarında bu rakamların çok üzerine çıkıyor. Edinilen bilgiye göre Söke Acil Servis Polikliniği 2011 yılında ekim ayı sonu itibariyle 136 bin 562 hastaya müdahale etti. 2004 yılından bu yana hizmet veren Söke Devlet Hastanesi Acil Servis Polikliniği geçtiğimiz günlerde elden geçirilerek, daha ferah bir hale gelse de; polikliniğin günü kurtaran çözümlerin dışında kesin bir çözüme kavuşabilmesi için daha geniş bir mekana ihtiyacı bulunuyor. Bunun için Söke Devlet Hastanesi Acil Servisi için ek bina gündeme geldi.
HASTANE YÖNETİMİNİN BİR YILDIR GÜNDEMİNDE
Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi yönetimi Acil Servis Polikliniği’nin genişletilmesi için çalışmalarını yaklaşık bir yıl önce yoğunlaştırdı. Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü İnşaat Onarım Dairesi ile görüşmelerin yapıldığını, nihai acil servis yapımı için onayın alındığını ifade eden Söke Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Kasım Çetin, Önümüzdeki süreçte projelendirme çalışmalarının başlayacağını söyledi. Söke’nin bölgeye hitap eden bir hastane olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Kasım Çetin; “Acil Servis Polikliniğinin yer alacağı ek binayı, ana bina yanında boş duran bahçede düşünüyoruz. Yeterli bir alan mevcut. Hayata geçirildiğinde Hastanemiz daha rahat ve geniş v acil servis polikliniğine kavuşacak, böylece hizmet kalitesinin artacağına inanıyorum” dedi.
KENAN ÖZCAN; SÖKE’NİN MÜSTAKİL ACİL SERVİSE İHTİYACI VAR
Bugün hizmet veren Acil Servis’in 80’li yılların projesine göre yapıldığını ve bugün Söke’nin daha geniş bir acil servise ihtiyacı olduğunu söyleyen Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Kenan Özcan, projenin hayata geçirilmesi için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Projenin hazırlanması ve kabulü sonrasında gerekli kaynağın öncelikle Sağlık Bakanlığı’ndan aktarılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Kenan Özcan, Aydın Devlet Hastanesi’nin 4 Bin metrekarelik Acil Servis Polikliniğinin İl Özel İdare’nin katkılarıyla yapıldığını hatırlattı. Özcan, “Gerekirse İl Genel Meclisi’miz ve Sayın Valimizin bu konu hakkında duyarlılık göstereceklerine inanıyorum” dedi.