Söke CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Işık tarafından yapılan ilk açıklamanın konusu 24 Temmuz Türk Basınında Sansürün Kaldırılması oldu. Işık açıklamasında; “Yıl 1908 24 Temmuz Türk Basınında sansürün kaldırılması ve basın bayramı. Yıl 2012 24 Temmuz onlarca basın mensubumuz, hatta Milletin Vekilleri, halkın iradesi tutuklu 110 gazetecimiz cezaevinde ve bu arkadaşlarımız hüküm giymiş değiller. Sadece tutuklular. Suçlulukları kanıtlanmamış olduğu halde gazetecilerimizden bir kısmı 3 yıldır, bir kısmı 4 yıldır, bir kısmı da 1 yıldır cezaevlerinde tutuklular. Diliyoruz ki, gelecek yıl bu gün tekrar burada toplandığımızda, tutuklu gazeteci, tutuklu vekil ayıbından kurtulmuş bir ülke olarak, gerçekten bir bayram havasında kutlarız bugünü” dedi.

Söke CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Işık, tutuklu gazetecilerimizin özgürlüklerine kavuşmaları adına tüm Devlet ve Hükümet yetkililerini göreve davet etti.

“LOZAN SİYASİ BİR ZAFER ESERİDİR”

Söke CHP Kadın Kolları’nın diğer açıklamasını Basın Sözcüsü Süheyla Semerci yaptı. Süheyla Semerci’nin açıklamasının konusu 24 Temmuz Lozan Antlaşması'nın imzalanmasının 89. Yıldönümü oldu. Süheyla Semerci yaptığı açıklamasında Lozan antlaşmasının imzalanmasının tarihi sürecini anlatırken; “Türk ulusunun kararlı duruşu karşısında yabancı devletler geri adım attı. 23 Nisan'da yeniden başlayan görüşmeler 24 Temmuz'da noktalandı. Lozan'la Türkiye'nin bağımsız bir devlet olduğu uluslararası toplumda kabul gördü. Kapitülasyonlar kaldırıldı, Osmanlı borçları, imparatorluktan ayrılan devletlerarasında paylaştırıldı ve ekonomik bağımsızlık da sağlandı. Duyunu Umumiye tarihe karıştı. Türk Mileti aleyhine, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın çöküşünü bildirir bir belgedir. Osmanlı devrine ait tarihte benzeri görülmemiş bir siyasi zafer eseridir!" diye konuştu.

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png