Söke CHP ile Lokalinde düzenlenen toplantıda İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal ve Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ali Işık açıklama yaptı.
İlk açıklamayı yapan Söke CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ali Işık; “Uğur Mumcu’lar, Bahriye Üçok’lar, Ahmet Taner Kışlalı’lar. Tek dertleri özgür, bağımsız, şeffaf bir Türkiye idi. Hayatlarını emperyalizm, derin devlet, mafya, din ticareti ve orta doğuda oynanan oyunları gözler önüne sermeye adadılar. Yazdılar, söylediler, tepki gösterdiler. Onlar bu ülkenin gerçek vatandaşları, bu ülkenin kalemden insanlarıydılar. Eğer yaşıyor olsalardı yine çok zor şartlar altında vereceklerdi bağımsızlık mücadelelerini. Belki parmaklıklar ardında olacaklardı. Emperyalist oyunlara direneceklerdi. Memleket satılıyor diye feryatlar atacaklardı kulaklarımızı çınlatarak. Yoksulluğun bükemediği bileklerine kelepçeler takılacaktı belki, işkence hücrelerinde sabahlayacaklardı ama susmayacaklardı. Onlar vuruldular; Vicdan sustu. Hukuk sustu. İnsanlık sustu” dedi.
24 Ocak tarihinin aynı zamanda Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın 2001 yılında katledilişinin yıldönümü olduğunu hatırlatan İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal, Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitleri için ; “Halkımız unutmadı. Unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.
Onlarca aydının gencin- başta Uğur Mumcu olmak üzere katledilmeleri ile ilgili dosyalar yeniden incelenmesi gerektiğini, üzerinden kaç yıl geçerse geçsin gerçek katiller konusunda kamuoyu aydınlatılmasını isteyen CHP İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal açıklamasında; “Anıların yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor büyük gazeteci, büyük Cumhuriyetçi. Halkın seni unutmadı. On binler bu gün yine sokakta, karlı sokakta, yağmurlu sokakta. Saygılar sana Uğur MUMCU. Tüm demokrasi şehitlerimizin anıları önünde saygı ile eğiliyoruz” ifadelerine yer verdi.