Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşen kongreye Aydın Milletvekilleri Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve Av. Bülent Tezcan, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Atıngün, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve çevre beldelerin belediye başkanları, Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Esnaf Oda Başkanları Ahmet Tokmakoğlu, İbrahim Çallıoğlu ve Salih Kılıç, çok sayıda davetli ile partililer katıldı. Söke CHP İlçe Kongresinde Divan Başkanlığını Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar yaparken; divan katipliklerini ise Fatih Akkentli ile Necdet Aygün yaptı.

Kongrede konuşan Aydın Milletvekili Av. Bülent Tezcan 6 Mayıs’ın önemini vurguladı ve Deniz Gezmiş ile arkadaşlarını bir kez daha andı. CHP’nin emperyalizme karşı durduğunu belirten Bülent Tezcan; “CHP gerçekleşen bu kongreler ile büyüyor ve iktidara yürüyor” dedi.

Söke’nin Aydın ilinde son ilçe kongresi olduğunu, 17 ilçede kongrelerini tamamlayan CHP’nin il kongresinin 27 Mayıs’ta yapılacağını söyleyen CHP İl Başkanı Hulusi Şahinci; CHP’nin yerel seçimlere dinamik şekilde hazır olduğunu söyledi. Genel Merkezin tüzük kurultayı ile devrim niteliğinde değişiklikler yaptığını söyleyen Hulusi Şahinci; “CHP Kadın ve Gençlik Kollarını da genel kurullar ile seçecek. Tam demokratik anlayış partinin tüm katmanlarını belirlemede işleyecek” dedi. Konuşmasında Aydın’ın Büyükşehir olma konusuna da değinen İl Başkanı Hulusi Şahinci; “CHP Aydın’da birinci parti. Bu önümüzdeki yerel seçimlerde de böyle olacak. AKP’nin büyükşehir olma ile oylarını arttırma hesaplarını bozacağız. Biz CHP olarak güçlüyüz ve gücümüzün farkında olmalıyız” dedi.

Konukların konuşmalarının ardından CHP Söke İlçe Kongresinde aday olan Erkan Polat ve Av. Osman Ünsal’da konuşma yaparak katılımcılara seslendiler. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde Başkan adayı Osman Ünsal ve ekibi mavi liste, Erkan Polat ve ekibi beyaz listeyle yarıştı.

Oy kullanmaya haiz 353 kongre delegesi bulunan Söke CHP İlçe Kongresinde 314 oy kullanıldı. 4 oy geçersiz bir oy ise boş çıktı. Mevcut İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal 171 delegenin oyunu alarak yeniden ilçe Başkanlığı görevine seçilirken; Erkan Polat ve ekibinin listesi 138 delegeden oy aldı.
Seçim sonuçları açıklanmasının ardından elele sahneye gelen Osman Ünsal ve Erkan Polat partililere seslenerek; “İlçe Kongresinden galip CHP çıktı” diyerek, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Göreve seçilen Av. Osman Ünsal Başkanlığı’ndaki CHP Söke İlçe Yönetiminde; İdris Akça, Mesut Atakan, Mehmet Arif Ceylan, Yalçın Değerbilir, Yasemin Gürsoy, Ayşe Karbuz, Levent Karınca, Şevki Kaya, Bülent Önal, Burak Özdemir, Mahbube Özoğul, Nurten Sukayar, Ahmet Yavuz Turan, Özlem Uysaloğlu, Engin Yıldız, Mehmet Ali Yılmaz yer aldı. İl Delegeleri ise 73 kişiden oluşuyor.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg