SÖGİAD, Söke Ticaret Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Söke Şubesi, MUKOSEV, Söke Romanlar Derneği"nin katkıları ile gerçekleşen “Söke Çayı Çöpsüz Sever” projesi Hıdırellez etkinliklerinde yapılan imza kampanyası ile başladı.
Söke Çayı"nın Söke"ye olumsuz etkileri, yarattığı görüntü ve çevre kirliği konusunda kamuoyu yaratmak, konuyla ilgili yetkili Bakanlıklar başta olmak üzere resmi kurumların dikkatini çekmek ve bu konuda AB"nin hibe fonlarından yararlanmak amacı ile başlatılan proje"nin ilk gününde bin 568 imzanın toplandığı belirtildi.
10 ay süre ile Söke çayı çöpsüz sever projesi kapsamında konferans, panel, halk konserleri gibi etkinlikler yapılacağı, gerçekleşecek etkinlikler ile Sökeli vatandaşların Söke çayına duyarlılıklarının arttırılmasının sağlanacağı öğrenildi. Bu arada 10 ay boyunca imza kampanyasına devam edilerek 40 bin imza toplanması hedefleniyor.
Konuyla ilgili bilgi veren SÖGİAD Başkanı Tolga Coşkun Sökeli vatandaşları kampanyaya duyarlı olmaya davet ederek; “Söke Çayı projeleri yerel seçimlerde tüm başkan adaylarımızın projeleri arasında yer aldı. Buradan aldığımız enerji ile bu projeyi hayata geçirmeyi uygun gördük. Ekonomik alanda derneğimizin yaptığı çalışmaları var ancak Söke"yi yakından ilgilendiren toplumsal ve sosyal projelerle de yaşadığımız kente sorumluluğumuzu bu proje ile yerine getirmek istiyoruz. Vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.