CHP’li üye Fahri Semerci’nin mazeretli olarak katılmadığı toplantıda ilk oturumda büyük çoğunluğu plan bütçe komisyonuna 2017 mali yılı gelir gider bütçesi ile ilgili maddelerin yer aldığı gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Yapılan görüşmelerde 2017 yılı performans programı ve bütçe kararnamesi oy birliği ile kabul edildi. Söke Belediye Meclisi Söke Belediyesi’nin 2017 mali yılı gider tahmini bütçesi 85 milyon TL, 2017 mali yılı gelir tahmini bütçesi ise 85 milyon 100 Bin TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

Söke Belediyesi tarafından 2016 yılında ilk kez alınan yıllık 24 TL olan ilaçlama ücreti Söke Belediye Meclis toplantının ücretler tarifesi maddesinde gündeme geldi. Konu üzerinde yapılan görüşmelerin sonunda Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ilaçlama ücretlerinin 2017’de alınmamasına dair oylama yapmayı önerdi. Yapılan oylama sonunda Meclis üyelerinin oy çokluğu ile verdiği kararla ilaçlama ücretlerinin alınmamasına karar verildi. Oylamada Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ‘alınmasın’ yönünde oy kullandı.

Söke Belediye Meclisi gündemine spor kulüplerine yapılacak olan katkı konusu da geldi. 2017 yılında Sökespor başta olmak üzere 12 spor kulübüne toplam 155 Bin TL destek sağlanacak. Sökespor’a 100 Bin TL ile aslan payı ayrılırken, diğer 11 kulübe 55 Bin TL dağıtılacak.