Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım meclis toplantısını izledi. Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Ak Parti ilçe Başkanı Namık Yıldırım’ı selamlayarak ‘Hoşgeldiniz’ dedi. Meclis toplantılarının halka açık olduğunu ve siyasi temsilcileri her zaman meclis toplantılarında görmek istediklerini dile getiren Başkan Özekmekçi; “Siyasi partilerin temsilcilerinin katılması ile topluma olan mesajlarımızı daha kolay iletebiliriz. Meclis toplantıları olağanüstü durumlar dışında halka açıktır” dedi. Başkan Özekmekçi toplantının sonunda ise Ak Parti İlçe Başkanı Namık Yıldırım’ın yanına gelerek, seçilerek devam ettiği ilçe Başkanlığı görevinde başarılar diledi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den istifa ederek Ak Parti saflarına katılan Belediye Meclis Üyesi Şule Tuntaş meclis toplantısına ilk kez Ak Partili sıfatı ile katıldı. Diğer Ak Partili Meclis Üyeleri Kemal Karakaş ve Levent Candal’ın oturdukları sıranın arkasında Bağımsız Meclis Üyesi Ali Öner’in yanına oturan Şule Tuntaş; Söke Beleye Meclisi’nde ilk kez Ak Partili olarak yer aldı. Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi meclis toplantısının başında Ak Partili meclis Üyesi Şule Tuntaş’a başarıla dileyerek, ‘Hayırlı Olsun’ dedi.
Söke Belediye Meclisi en kalabalık gündemi taşıyan meclis toplantılarından birini geride bıraktı. Meclis toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü, bir kez mola verildi. Meclis toplantısı öncesinde Ak Partili Meclis Üyesi Kemal Karakaş, Kandil nedeniyle meclis üyelerine kandil simidi paketleri dağıttırdı. Saygı duruşu ile başlayan toplantıda meclis karar özeti oy birliği ile kabul edildi. Söke Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısının ağırlıklı konularından biri meclis komisyonlarının bir yıllık çalışma programları oldu. Kültür, Sanat ve Eğitim Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Meslek Odaları ve Sorunları Komisyonu, Çevre Komisyonu, Kadın Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu’nun 1 yıllık Çalışma Programının görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.
YENİ ADI DEMOKRASİ MEYDANI
Söke Kent Konseyi’nde görüşülerek kabul edilen Cumhuriyet Mahallesi Meydanı’na Demokrasi Meydanı isminin verilmesi konusu Söke Belediye Meclisi’nin gündemine geldi. Cumhuriyet Mahallesi Meydanı’na “Demokrasi Meydanı” adının verilmesi konusu mecliste görüşülürken, oy birliği ile kabul edildi.
MECLİS’TE DENGE DEĞİŞTİ
Söke Belediye Meclisi’nde Belediye Meclis Üyesi Şule Tuntaş’ın Ak Parti’ye geçmesiyle denge değişti. Komisyonlarda CHP’nin temsil sayısı 4’e çıkarken; MHP’nin temsil sayısı 1’e indi. Söke Belediye Meclisi’nde MHP’nin üye sayısı 7’ye düştü, Ak Parti’nin üye sayısı ise 3’e çıktı. Bu nedenle geçen ayki mecliste seçimleri yapılan Komisyon seçimleri yenilendi. İmar Komisyonuna Şule Tuntaş’ın yerine CHP’den Şeref Palabıyık seçildi. Sağlık Komisyonu’nda Orhan Zararsız (MHP)’ın yerine Nimet İncedal (CHP), Kültür, Sanat ve Eğitim Komisyonu’na Ekrem Akpınar (MHP)’ın yerine Afet Er (CHP), Meslek Odaları ve Sorunları Komisyonu’na Mehmet Kabasakal (MHP)’ın yerine Bülent Önal (CHP), Çevre Komisyonu’na Şule Tuntaş’ın yerine Enver Helvacı (CHP), Kadın Komisyonu’na Şule Tuntaş’ın yerine Mehmet Çınar (CHP) bu komisyonda görev almak istemeyen Ali Çalışkan (MHP)’ın yerine yine MHP’den Orhan Zararsız, Dış İlişkiler Komisyonu’na Namık Bayrakçı (MHP)’nın yerine Murat Kaloğlu (CHP), Gençlik ve Spor Komisyonu’na Mehmet Kabasakal (MHP)’ın yerine Mehmet Çınar (CHP) seçildi. Partilerden gelen teklifler üzerine oluşturulan Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ise CHP’li Meclis Üyeleri Levent Tuna, Bülent Önal, Hüseyin Akkaya, Engin Yıldız ve MHP’li Meclis Üyesi Ekrem Akpınar görev yapacak.

Gündemde yer alan diğer maddeler görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken, bir sonraki meclis toplantısının 2 Mart 2012 Cuma günü yapılmasına karar verildi.