İŞ-KUR tarafından hazırlanan program çerçevesinde gerçekleşen işçi alımlarında 9 işçinin sezonluk olarak Söke Belediyesi’nde istihdam edileceği belirtilirken; 18 kişinin başvuruda bulunduğu sezonluk iş için alınan 9 işçi kura çekimi ile belirlendi. İşçi alım kurası noter huzurunda, Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sezonluk işçi alımı için yapılan kurada Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yunus Özyol, İŞ-KUR temsilcisi Safiye Demirden ve Söke 2. Noteri Naci Özgenç bulundu. 18 kişinin katıldığı işçi alımları için yapılan kura çekimi sonucunda 9 asil ve 9 yedek sezonluk işçi belirlendi.

Söke Belediyesi Temizlik İşleri bünyesinde istihdam edilecek 9 işçinin kaldırım ve arsa temizliği işlerinde 3 ay süre ile çalışacakları öğrenildi. Diğer taraftan müracaat eden işçi adaylarında hiçbir sosyal güvencesi olmayan, herhangi bir resmi kurumdan maaş almayan, 18 yaşında olma gibi özellikler arandı. Belirlenen işçilerin 2 Nisan’da işe başlayıp, Haziran ayına kadar çalışacakları ve çalışmalarının karşılığında asgari ücret alacakları belirtildi.