Türkiye genelinden kamu kurumlarının 3 kategoride katıldığı yarışmada kendi dalında 4 kurum ile finale kalan Söke Belediyesi 13 Ocak"ta Cumhurbaşkanlığı Köşkü"nde yapılacak resepsiyonda final heyecanı yaşayacak. Söke Belediyesi ayrıca e-Devlet Yolunda e-Belediye Kıyaslama Çalışması 2009 – Özel Ödülüne de aday gösterildi.
Finalistler arasından ödül kazananlar, 13 Ocak 2010 tarihinde TC Cumhurbaşkanlığı makamının himayelerinde Çankaya Köşkü"nde gerçekleştirilecek tören sırasında, jürinin elektronik oylaması ile belirlenecek. Finale kalmaya hak kazanan 9 projenin kazanlarına 7. e-TR Ödülü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından takdim edilecek.
Söke Belediyesi ile Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler Kategorisi"nde Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman Bakanlığı, Şişli Belediyesi finale kalan kurumlar oldu.

Finale kalmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi e-belediyeciliğin göreve geldikleri ilk günlerde önemsedikleri ve hayata geçirdiklerini projelerden biri olduğunu belirterek; “e-belediye ve buna bağlı olarak Söke"nin bir nevi bilgi envanterini oluşturduğumuz AKOS ile böylesi büyük bir yarışmada finale kalmak oldukça heyecan verici. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi./iha