İhalesi’nin yapılması yüklenici firma Hexzagon Katı Atık Şirketi sözleşmesi imzalanan ve şu anda Danıştayda onay aşamasında olan proje; Söke’nin çevresindeki ilçe ve belde belediyelerine tanıtıldı. Yapılacak değerlendirmeler sonunda çevre belediyeler istekli olurlarsa; Söke Katı Atık Yönetimi Projesi’ne dahil edilebilecek. 
Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve yüklenici firma Hexzagon Katı Atık firması yetkililerinin sunum yaptığı toplantı Söke Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir, Savuca Belediye Başkanı Ahmet Ölçer, Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, Didim, Güllübahçe, Atburgazı, Sazlı, Sarıkemer, Yenidoğan Belediyeleri meclis üyeleri ve temsilcileri katıldı. 
Atıklardan Biogaz, elektrik, gübre gibi dönüşümü sağlayacak entegre katı atık yönetimi tesisine sahip olacak Söke Katık Atık Entegre Tesisleri için çalışmalar hızlandı. 2012 yılı içinde temelinin atılması ve 2013 yılı bahar aylarında faaliyetine başlaması planlanana katı atık entegre tesisleri ilçenin atık su arıtma tesisleri yanında alınan yaklaşık 70 dönümlük araziye kurulacak. Son teknoloji makine ve ekipmanların kullanılacağı entegre tesislerinde ayrıştırılan ve işlenen katı atıklardan biyogaz, elektrik ve gübre üretilecek. Geri dönüşümden kar elde edileceği gibi; temizlik işleri ve katı atık yönetiminde belediyelerin işletme maliyetleri de düşecek. 
KUŞATAK’ın Türkiye’de örnek projelerden biri olduğunu ancak bugün olduğu gibi ayrıştırma yapmadan düzenli depolama alanının ömrünün öngörüldüğünden kısa olacağını belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, toplanan katı atıkların ayrıştırılmasının zorunluluk olduğunu söyledi. Söke olarak katı atıkların ayrıştırılması için 2008-2009 yıllarından bu yana araştırma yaptıklarını belirten Başkan Özekmekçi, Söke olarak projeyi hayata geçirmek için adımların atıldığını söyledi. Kurulacak olan katı atık entegre sisteminin rantabl çalışabilmesi için katı atığa özellikle organik atığa ihtiyacı olduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, “Çevre Bakanlığı’nın son yönetmeliklerle depolama ve düzenlemeye zorunluluk getirdiği katı atıkların yönetimi, belde belediyelerimiz için sıkıntı olacak. İlçemize bağlı belde belediyelerimizi de kuracak olduğumuz sistemin içine dahil etmeyi arzu ediyoruz. Konuyu belde belediyelerimizin başkan ve yetkili arkadaşlarımıza anlattık. Kabul görürse Söke entegre katı atık yönetimi projesi sadece Söke’ye değil bölgesine hizmet verecek bir tesis olacak” dedi. 
Başkan Özekmekçi kurulacak tesisin; belediyelerin temizlik ve katı atık ile ilgili işletme maliyetlerini düşüreceğini, doğaya ve çevreye büyük fayda sağlayacağını ayrıca ilçede istihdam da yaratacağını kaydetti.
Çevre Bakanlığı’nın kanun ve yönetmelikleri gereği belediyelerin atıkları yönetmek zorunda olduğunu belirten Hexagon Katı Atık Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Keçeci, Söke’de kuracakları sitemin elektrik, biyogaz ve gübre’yi aynı anda üretebilir olma özelliği ile nadir entegre tesislerden biri olacağını söyledi. Keçeci Türkiye’de Sakarya’ya bağlı Pamukova’da yaptıkları tesisin çalışır durumda olduğunu yakın zamanda Bilecek ve ilçelerini kapsayan yeni bir şirketin de yapım çalışmalarına başlayacaklarını sözlerine ekledi.
20111130ay490849_02.jpg