Söke Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya Söke Bakkallar Odası Başkanı İbrahim Çallıoğlu, Söke Terziler Odası Başkanı Salih Kılıç, Marangozlar Odası Başkanı Murat Elgin, Söke Demirciler Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, Söke Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi Kasım Üzüm’ün yanı sıra Söke Belediyesi esnaf odaları komisyonu üyeleri metin Mutafoğlu, Refik Karataş ve Engin Yıldız katıldı.
Gönüllerinin ücretlerde artış yapmak istemediğini ancak ekonomide reel güncellemelere ihtiyaç olduğunun da bir gerçek olduğunu belirten Söke Belediyesi Bütçe Komisyonu Başkanı Levent Tuna, harç ve ücret tarifelerinde %5 gibi makul bir artışın yapılmasının öngörüldüğünü söyledi. Piyasa koşulları malum diyen Levent Tuna; “Piyasa koşullarının esnaflarımızın çektikleri sıkıntıların bilincindeyiz. Bazı kalemlerde bu yıl %10 gibi düşünülen enflasyon oranının yarısı yani %5 artış yapmayı düşünüyoruz. Bu artışın da makul olduğunu zannediyorum” dedi.
Söke Demirciler ve Madeni eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, iş yerleri katı atık bedellerinde %20-30 indirim yapılmasını talep etti. Söke Şoförler Odası Başkanı ve Söke Belediyesi Esnaf Odaları Komisyon Üyesi Refik Karataş, garaj çıkış ücretleri yanında bağış olarak alınan Sökespor’a ödenen bedellere karşı olduklarını bu uygulamadan vazgeçilmesini istediklerini söyledi. Söke Terziler Odası Başkanı Salih Kılıç pazaryeri işgaliye bedellerinin hiç arttırılmamasını talep ederken; Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Üzüm, ışıklı tabelalarda reklam vergilerinin düşürülmek istenmesinin çok olumlu bir yaklaşım olarak bulduklarını ifade etti.
Esnaf odaları başkanlarının kira gelirleri, garaj çıkış ücretleri, pazaryeri yer işgaliye bedelleri gibi konularda düşüncelerini ifade ettikleri toplantıda; genel olarak yüzde 5’lik artışın makul bir artış olduğu görüş birliğine varıldı.
Esnaf Oda Başkanları ve komisyon üyeleri Söke Belediyesi’nin bütçe görüşmeleri öncesinde esnaf odalarından görüş alışverişinde bulunarak bir karara gitmeye çalışmasının büyük bir incelik olduğunu ifade ettiler.