Söke Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıya CHP"li Meclis Üyesi Afet Er, MHP"li Meclis Üyeleri Namık Bayrakçı, Mehmet Kabasakal, Ali Çalışkan, AK Partili Meclis Üyesi Kemal Karakaş, Bağımsız Meclis Üyesi Ali Öner mazeretleri nedeniyle katılmadı.
Saygı Duruşu ve bir önceki Meclis karar özetinin oylanması ile başlayan Söke Belediye Meclisi Mart ayı olağan meclis toplantısında gündemdeki maddeler görüşüldü. Katı atık bertaraf bedelleri ve imar tadilatları konularının gündeme geldiği meclis toplantısında üzerinde en fazla durulan konu revizyon planları konusu oldu.
GÜNDEM DIŞI TARTIŞMA MECLİSE DAMGASINI VURDU
Söke Belediye Meclisi"nin resmi kısmı sona erdikten sonra MHP"li meclis üyesi Şule Tuntaş söz istedi. Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve MHP"li meclis üyesi Şule Tuntaş"ın gündem dışı tartışması meclise damgasını vurdu.
38 maddeden oluşan Revizyon planları çelişkili bulduklarını daha önce dile getirdiklerini belirten MHP"li meclis üyesi Şule Tuntaş, revizyon planlara MHP"li Meclis üyeleri olarak itiraz da ettiklerini söyledi.
ŞULE TUNTAŞ; “ADI REVİZYON OLDUĞU, MADDELERİ AYIRAMADIĞIMIZDAN İTİRAZ EDİYORUZ”
Revizyon imar planı kararlarının farklı sebeplerden dolayı alındığını, daha önce öngörülenlerin revizyonlarda yapılmadığını gördüklerini dile getiren MHP"li meclis üyesi Şule Tuntaş; “Revizyon, adı üstünde genel bir revizyon ama biz maddelere ayırıyoruz. Burada çelişiyoruz. Bu maddelerin teker teker değerlendirilmesi gerekiyor. Nazım İmar Planlarını etkileyeceğini düşünerek bir revizyon yapıyorsak bunları tadilat niteliğinde yapılması, kimisi gerçekten revizyon gerektiriyorsa da yapabileceğimizi söylemiştim. Önümüze getirilen maddelerin 10 tanesi tadilat, geri kalanı revizyon denilseydi; tabiî ki belki o 10 adet tadilat biz tarafından kabul edilecekti. Adı revizyon olduğu ve maddeleri ayıramadığımızdan dolayı yine itiraz ediyoruz. Arzu ediyorum ki bu itirazın sonucunda tekrar bir değerlendirmeye tutalım. Bu kadar Söke"nin geneline hitap eden revizyon görüşmelerini imar komisyonunun iki günün 3-4 saatine sığdırmayalım. Komisyonda oy çokluğu ile geçti, bizde itirazımızı dilekçe ile yeniledik” dedi.
ÖZEKMEKÇİ; “HALKI YANLIŞ BİLGİLENDİRİYORSUNUZ. REVİZYONU ŞEHİR PLANCISI OLARAK ÖNCE SİZİN SAVUNMANIZ LAZIM”
Tadilat yerine revizyonun gerekli olduğunu kendisinden önce şehir plancısı olarak MHP"li Meclis Üyesi Şule Tuntaş"ın savunması gerektiğini söyleyen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; Şule Tuntaş"ın revizyona tümüyle karşı çıkmasını yadırgadığını ifade etti. Başkan Özekmekçi konuşmasında; “Toplu halde görülmüş aksaklıklar hafta hafta, ay ay meclise geleceğine bir anda tadilata gidecek plancının önüne gitmesini sizin savunmanız lazım. Siz bunları diyeceğinize "keşke bunları revizyon değil, tadilat olarak yapsaydık" diyorsunuz; teessüf ediyorum” dedi.
"Çok üzülüyorum" diyen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Yapılan planlar ortada, karşı çıktığımız konular elbette olabilir. 38 maddelik konunun bir kısmına ilkeler, prensipler olarak karşı olunabilir ama siz tümüyle revizyon plana karşısınız. Meslek erbabı olarak buna karşı olmanızı yadırgıyorum. Revizyon plana karşı olmanın bir anlamı yok. Revizyon plan, planlı şehirlerde bir gerekliliktir. Günün koşullarının bizi nereye taşıyacağını bilemeyiz, zamanı gelince bir gün sonra bile revizyon planlar yapılabilir. Bizim yaptıklarımız planın kökünü değiştiren revizyon planlar değil. Tek tek incelendi, atlanmış ve atlanabilecek konular. Kimseye prim sağlamadık, kimseye rant sağlamadık. Halkımızı bu konuda yanlış bilgilendiriyorsunuz. Siyaset bu şekilde yapılmaz. Ben rahatım, sorumluluğumun bilincindeyim. Yapılan hataların vebalinin öncelikle bana ait olduğunun bilincindeyim” diye konuştu.