Meclis toplantısı öncesi değerlendirme yapan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, 2011 yılının acılarla geçen bir yıl olarak hafızalarda kalacağını söyleyerek; “Türkiye’de ve Dünya’da kötü geçen bir yılı geride bırakıyoruz. Başta depremler ve savaşlar bu yıla damgasını vurdu. İnşallah önümüzdeki yıl da bu tür acılar yaşanmaz” dedi.
Aralık ayı olağanüstü meclis toplantısına Levent Candal, Kemal Karakaş (Ak Parti), Filiz Ceylan (CHP), Ali Öner (Bağımsız) mazeretleri nedeniyle katılmadı. Toplantıda gündemde yer alan tek madde Söke Belediyesi’nin 2011 mali yılı bütçesinde tertibi bulunduğu halde ödeneği yetmeyeceği anlaşılan ödeneklerle ilgili, 5393 sayılı kanunun 18.maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Usulü yönetmeliğinin 36.maddesi gereğince aktarma yapılması konusu görüşülerek karara bağlandı. Yapılan görüşmede çeşitli kalemlerde bulunan toplam 565 Bin 800 TL’lik tutarın ilgili yönetmelikler gereği aktarılmasına oy birliği ile karar verildi.
Toplantının resmi bölümünün sona ermesinin ardından meclis üyelerinin sorularına cevap veren Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, yeni yılda özel sektör tarafından hizmete sunulacak olan katı atık ayrıştırma ve organik atıklardan enerji elde e dilmesi ile ilgili proje hakkında bilgi verdi. Söke Katık Atık Tesisleri ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Özekmekçi, çevre belde ve ilçelerin projeye sıcak baktıklarını belirtti. Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “KUŞATAK katı atık toplama ve depolama merkezinin ömrünü uzatacak Söke Katı Atık Entegre Tesisi için çevrenin katı atıklarına talibiz” dedi.
Son dönemde gündeme gelen hava alanı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi başta meclis üyeleri olmak üzere tüm Sökeli hemşerilerinin yeni yılını kutladı. Başkan Özekmekçi; “Yeni umut ve başlangıçları ile gelen 2012 yılının dünyada savaşların olmadığı, toplumsal barışın sağlandığı, herkesin geleceğe umutla baktığı, aydınlık Türkiye’nin ve geleceğin habercisi bir yıl olmasını diliyorum” dedi.