Meclis toplantısının ilk maddesinde yer alan geçmiş karar özeti oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısının gündeminde 2. maddede yer alan Konak Mahallesi 739 ada 6 no.lu parsel sahibinin müracaatı ile ilgili konu yer aldı. Söke Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yüksel Ertercan konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğu ve yeniden gözden geçirilmesi gerekçesi ile meclis gündeminde geri çekilmesini istedi. Söke Belediye Meclisi talebi uygun görerek, maddenin gündemden geri çekilmesini oy birliği ile kabul etti.
Söke Belediyesi birimlerinin çalışma esaslarına ait yönerge 6 Mart 2009 tarihli meclis kararı ile kabul edilmişti. Ancak kabul edilen bu yönerge 2010 yılında yapılan teftişlerde yeniden gözden geçirilmesi gündeme gelmişti. Yapılan çalışmalar ile Belediyenin çalışma esaslarına ait yönerge yeniden düzenlendi. Yapılan yeni düzenleme Söke Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Söke Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısında gündeme gelen bir diğer konu boş bulunan mühendis kadrosuna karşılık 2012 yılı maaşının belirlenmesi konusu oldu. Söke Belediye Meclisinde yapılan görüşmeler sonucunda boş bulunan benzer 2 boş kadronun olduğu, meclis gündemine teker teker gelmesindense bu görüşmede boş bulunan 2 kadronun aynı anda ücretinin belirlenmesi ve kabulü yönünde belirtilen görüş kabul gördü. 2 boş mühendis kadrosuna karşılık 2012 yılı maaşı daha önce belirlenen bin 830 TL olarak aynen uygulanması oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 6. Maddesinde yer alan tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliğinin ilgili maddesine göre 2012 yılı için belirlenen tıbbi atık bedelinin tahsili için İl Mahalli Çevre Kurul Kararı’na uygun gelir kaleminin açılması konusu Belediye Meclisi’nce oy birliği ile kabul edildi.
İmar tadilatlarının görüşülerek karara bağlandığı Söke Belediye Meclisi’nin ilave son maddesinde belediye birimlerinden ayrı ayrı kalemlerden çıkarak alımı yapılan akaryakıt alınlarının bundan böyle tek kalemde toplanarak alımların yapılması maddesi görüşüldü. Konu Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.