Afrika’da yaşanan kuraklık ve kıtlık felaketine Söke duyarsız kalmadı. Konuyla ilgili olarak Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer düzenlenen toplantı ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla bir araya geldi.
Söke İlçe Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda Söke belediye Başkan Yardımcısı Enver helvacı, Güllübahçe Belediye Başkanı Yusuf Toptay, Yenidoğan Belediye Ekrem Yılmaz, Sarıkemer Belediye Başkanı İbrahim İlhan, Atburgazı Belediye Başkanı Ahmet Muslu, diğer belde belediyelerinin temsilcileri, İlçe Yazı İşleri müdürü Mustafa Kartal, İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, SÖGİAD Başkanı Derya Semerci, Söke Şoförler Odası adına Mustafa Özkaya bulundu.
Afrika’da son 60 yılın en kurak döneminin yaşanması nedeniyle çok sayıda çocuk ve bireylerin hayatlarını kaybettiğini belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Türkiye’nin hem bölgesi hem de dünyadaki bu tür olaylar için her zaman olduğu gibi yine duyarlı davrandığını ve Afrika için seferber olduğunu söyledi. Söke’den de azami katkıyı sağlamak üzere çaba içinde olduklarını belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, “Söke’de tüm kurum ve kuruluşlarımız çok duyarlılar. Söke olarak, Söke’ye yakışır bir miktarda yardımın toplanarak Afrika’daki kardeşlerimizin yaralarını biraz olsun saracak katkıyı sağlayabileceğimizi umuyorum” dedi.


YARDIMLAR AÇILAN HESAPLARA
Aydın valiliği tarafından Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkelerine yardım toplama hesabı açıldı. Yardımlar Ziraat Bankası Aydın Şubesi 39678104-5005 no.lu, Vakıflar Bankası Aydın Şubesi 00158007299061532 no.lu, Halk bankası Aydın Şubesi’nin 16000339 no.lu hesaplara yapılabilecek.


DİYANET’TEN İFTAR KAMPANYASI
Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye diyanet Vakfı’da Afrika için yardım kampanyası başlattı. “Afrika için iftar zamanı” adlı kampanya başlatılırken, yardımlar tüm operatörlerden 5601’e SMS gönderilerek gerçekleştirilebilecek. “Her evden Afrika’ya bir iftar, bir fitre” sloganı ile gerçekleşen kampanya kapsamında gönderilen her bir mesajın bedeli 5 TL olarak açıklandı. Söke İlçe Müftülüğü tarafından kampanya ile ilgili afişler ilçenin çeşitli noktalarına asılırken, duyarlı vatandaşlara çağrıda bulunuluyor.