1 Eylül ve 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Söke 6. Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında Söke Belediyesi Sökelileri ünlü sanatçı ve gruplar ile bir araya getirecek.
1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle anlam kazanacak festivalin ilk konserinde "arkadaş" adlı parçası ile gönüllerde taht kurmuş ünlü sanatçı Melike Demirağ ve kendisini "Söke"nin fahri hemşerisiyim" diye nitelendiren ünlü program yapımcısı Tayfun Talipoğlu birlikte sahne alacaklar.
2 Eylül Çarşamba günü Sökeli Türk Halk Müziği Sanatçısı Saime Cantürk, vereceği konser ile Sökelilere müthiş bir gece yaşatmaya hazırlanıyor. Melike Demirağ ve Tayfun Talipoğlu ile Saime Cantürk konserleri köprübaşı otopark alanında gerçekleşecek.
Festival etkinlikleri kapsamında 3 Eylül Perşembe günü Dr. Öztekin Yüce şefliğinde Söke Türk Sanat Müziği Derneği Korosu Konseri Uğur Mumcu Parkı"nda gerçekleşecek.
Söke Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ise 4 Eylül Cuma günü Fahrettin Uyguntüzel İlköğretim Okulu bahçesinde sahne alacak.
5 Eylül Cumartesi günü ise festival coşkusu Söke Çarşamba Pazaryeri alanına taşınacak. Tarım Fuarının da açık olacağı alanda Grup Sinestezi sahne alacak.
Festivalin final gecesi her yıl olduğu gibi Söke Şehir Stadyumunda gerçekleşecek. Söke Belediyesi Bando ekibi ve Söke Roman Halk Dansları Topluluğu gösterisinin yer alacağı final gecesinde ünlü sunucu ve şovmen Hakan Doğanay sahne alacak. Final gecesinin konserini ise son dönemde yaptıkları "Kavak Yelleri" adlı dizinin müzikleri ile gündemde olan ve özellikle gençler tarafından çok sevilen Grup Pinhani verecek.
Geleneksel hale gelen ve bu yıl 6.sı gerçekleşen Pamuk Festivali ve Kurtuluş etkinlikleri ile ilgili Söke halkına çağrıda bulunan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; tüm Söke halkını coşkuyu birlikte yaşamaya davet etti.