Meksika'nın Saragossa Körfezi ile Bafa Gölü arasındaki mucizevi hayat öyküleriyle dikkat çeken yılan balıkları başta olmak üzere, bölgenin doğal güzelliklerine dikkat çekmek için yapılan şenliğe yine binlerce kişi katıldı. Söke Belediyesi tarafından 500 kilogram yılanbalığının ücretsiz ikram edildiği Serçin’deki şenliğe; sadece Söke değil, bölgeden çok sayıda katılımcı geldi.

Şenliğin katılımcıları arasında Ak Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Didim İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, Söke’nin kardeş şehri Senagal’in St. Louise kenti Başkan Yardımcısı Aida Mbaye Dieng ve Meclis Üyesi Aissatou Wade Diop da yer aldı.

Serçin’in girişinden itibaren açılan el sanatları ve organik ürün pazarı, mahalle meydanına kurulan interaktif oyun alanları, yiyecek içecek stantlarının büyük kalabalığa hitap ettiği şenlik alanında, ilgi çekici program katılımcılara keyifli bir gün yaşattı. 3. Serçin Yılanbalığı Şenliği’nde Söke Nebahat Alpan İlkokulu Halk Oyunları ekibi, Söke Kadın Meclisi halk oyunları ekibi, Söke Belediyesi ve Gaziemir Belediyeleri halk oyunları ekipleri, Söke Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi Bandoları gösterileri ile renklenen şenlikte TRT THM Sanatçısı Sebahattin Gülümser konser verdi. Yerel müzik grubu Efsane müzik ise şenliğe katılanları coşturdu. Şenlik alanında Bafa’da hayat var isimli fotoğraf sergisi açılırken, Sökeli bisikletçiler bölgeden gelen bisikletçilerle birlikte 175 kişinin katılımıyla

Söke’den Serçin’e bisiklet turu düzenledi.

Serçin Mahalle Muhtarı Mustafa Çay yaptığı konuşmasında hizmetlerinden ve Serçin’in tanıtımına önem vermesinden dolayı Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’a teşekkür ederken; “Serçin doğal güzellikleriyle Aydın’ın yıldız mahallelerinden biri olacak” dedi.

Serçin Yılanbalığı Şenliği’nin kendileri için önemli olduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Her geçen sene üzerine biraz daha koyarak Söke, Serçin, Bafa Gölü ve Yılanbalığının tanıtımı ile ilgili çalışmalarımıza hız veriyoruz. Bu yıl Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ve Senagal’den konuklarımızı da ağırlıyoruz. Söke dediğimizde doğası, tarih ve kültür zenginlikleriyle çok güzel ve özel bir coğrafyada yer alıyoruz. Latmos, Bafa, Karina Dalyanı, Eski Doğanbey Evleri, Myus ve Priene Antik Kentileri, Aziz Nikolas Kilisesi ve Söke merkezde tarihi Kemalpaşa Evlerimizle gelecek günlerde Söke daha fazla adından söz ettiren ve dikkat çeken şehirlerden biri olacak. Söke gezilmeye ve görülmeye değer bir kent. 600 yıllık tarihe sahip olan ve bugün mahallemiz olan Serçin Bafa Gölü kıyısında ve Meksika ile Söke arasında yolculukları ile dikkat çeken yılanbalıklarının bulunduğu şirin bir yerimiz. Burada yılanbalığı şenliklerimiz gelişerek devam edecek” diye konuştu.

20170327aw022468_01.jpg20170327aw022468_03.jpg20170327aw022468_04.jpg