Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, emekli doktor Cihangir Cihan (60), sahil kenarındaki bankta sevgilisiyle öpüşmesine tepki gösterdiği 18 yaşındaki A.K.'ya kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan A.K. hastaneye kaldırılırken, tabancasını denize atarak kaçan Cihan yakalanıp gözaltına alındı.
Olay, dün 15.40 sıralarında ilçe merkezindeki sahil bandı üzerinde meydana geldi. Emekli doktor Cihan, yürüyüş yaparken, bankta öpüştüklerini gördüğü A.K. ile aynı yaştaki sevgilisi G.A.'yı uyardı.

Cihan, “Neden sokak ortasında öpüşüyorsunuz?” tepkisine, “Bunda ne var, sen niye karışıyorsun” diye cevap veren A.K.'ye ruhsatsız tabancasıyla kurşun yağdırdı.

Cihan'ın tabancasından çıkan 8 kurşundan 3'ünün vücudunun çeşitli yerlerine isabet etmesiyle ağır yaralanan A.K., yerde kanlar içinde kaldı. Cihan, olayın ardından tabancasını denize atarak kaçtı. A.K., Ereğli Devlet Hastanesi"ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaçan Cihan ise polis tarafından kısa sürede yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi'nde görevli bir balıkadam ise Cihan'ın attığı tabancayı denizde bularak çıkardı. Gözaltına alınan emekli doktorun, daha önce bir kez silahlı saldırıya uğradığı, bir kez de silahlı saldırı olayına karıştığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Milliyet