Vatan'da yer alan habere göre TBMM Genel Kurulu’nda cinsel suçların cezalarına ilişkin radikal düzenlemeler içeren kanun tasarısı, zorlu görüşmelerin ardından kabul edilerek yasalaştı. Yasada göze çarpan düzenlemelerden bazıları şunlar:

- Vücuda organ ya da bir cisim sokulması suretiyle işlenecek suçun cezası 12 yıldan az olmayacak.

- Cinsel suç sonucu mağdurun bitkisel hayata girmesi veya ölümü halinde, “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” verilecek. (Böylece Kars’ta bir süre önce ölümle sonuçlanan küçük Mert Aydın olayında ağırlaştırılmış müebbet cezası uygulanacak.)

Enseste 15 yıl

- Evlenme yasağı bulunan kişiler veya koruyucu ailenin evlat edindiği çocukla arasındaki ensest olayında şikayet aranmaksızın 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.

- Laf atma gibi bedene dokunmadan cinsel taciz suçuna 3 ay ile 3 yıl, bu suç çocuğu karşı işlenirse 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Böylece cinsel içerikli laf atanlar cezalandırılmış olacak.

Elle tacize 7 yıl

- Sarkıntılık suçunda (örneğin elle taciz vb.) mağdur yetişkinse 2-7 yıl, çocuk ise 4-8 yıl arası ceza verilecek. Yoğun hareketlerle işlenirse (tasaddi) halinde mağdur yetişkinse 5-10 yıl, çocuksa 8-15 yıl arası ceza verilecek.

- Tecavüz suçunda mağdur yetişkinse ceza 12-20 yıl, çocuklara tecavüzün cezası ise 16-20 yıl olacak.

- 15-18 yaş arasındaki gençlerle cebir, tehdit ve hile olmaksızın cinsel ilişkiye girilmesine verilecek ceza 6 aydan 2 yıla kadar iken, 2 yıldan 5 yıla kadar olacak şekilde artırılacak. Bu suç şikayete bağlı olacak ve erteleme olanağı verilmeyecek.

Çocuğa cinsel istismar

- Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. İstismarın sarkıntılık düzeyinde kalması halinde 8 yıl arasında ceza verilecek. Vücuda organ ya da bir cisim sokularak gerçekleştirilmesi halinde ceza, 16 yıldan az olmayacak.

- Cebir, tehdit ve hile olmaksızın 15 yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikayet üzerine 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.