Renault ve Total"in kurumsal sosyal sorumluluk projesi Sokakta İlk Adımlar, Aydınlı öğrencilerle de buluştu. Çocukları yollardaki risklere karşı bilinçlendirmeyi ve eğitmeyi amaçlayan projeden 2 bin 80 Aydınlı öğrenci yararlanacak. Renault"nun 2002"de başlattığı ve Total"in de dört yıldır destek verdiği proje bu yıl ekonomik krize rağmen yüzde 30 oranında büyüdü.

Yıl sonunda 350 bin öğrenciye ulaşması hedeflenen proje için Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu'nda bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar"ın yanı sıra, projeye destek veren Total Oil Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Ekim ve Total Türkiye Genel Müdürü Olivier Chalvon_Demersay ile Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ,Mimar otomotiv ynt.krl.bşk Metin Yavuz,Mimar otomotiv gnl. md. Tekin Yavuz Mimar otomotiv servisler md. Sedat Tokdemir ve öğretmenlerle öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Sokakta İlk Adımlar"ın geleceğin yetişkinleri olacak öğrencileri erken yaşta yol güvenliği bilinciyle tanıştırmayı amaçladığını belirterek, şunları söyledi:

“Sokakta İlk Adımlar, yol güvenliği alanında Türkiye"nin en uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projesi. Trafikte çocuklarımız yetişkinlere göre daha ciddi risklerle karşı karşıya. Biz de bu yüzden yol güvenliği kültürünü 7 yıldır il il dolaşarak yaymaya çalışıyoruz. Bu yıl projemizden 350 bin öğrenci yararlanmış olacak ve inanıyorum ki bu 350 bin öğrencimiz kentlerimizde gönüllü trafik elçileri gibi çalışacaklar. Projemizin ilk yılında eğitim alan öğrencilerimiz bugün 15 yaşına geldi. Üç yıl sonra da, ehliyet alabilecek yaşa ulaşacaklar. İnanıyorum ki onlar, yollarımızda saygılı ve örnek alınan yurttaşlar olacaklar.”

Konuşmaların ardından, Aydın Valisi Mustafa Malay"a ve Aydın Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar"a projeye katkılarından ötürü Aybar ve Ekim tarafından birer plaket sunuldu. Törenin ardından ise öğretmenlere yönelik bir eğitim çalışması gerçekleştirildi.
Törenden sonra Sokakta İlk Adımlar pastasını çocuklarla birlikte kesen, projenin “uzaylı maskotu” Woosh da, öğrencilerden büyük ilgi gördü.