Başbakan Erdoğan, bazı CHP'li milletvekillerinin AK Parti'ye karşı halkı sokak sokak, mahalle mahalle direnmeye çağıran bir bildiri yayınlamasına tepki göstererek, "Sabah erken kalkan bildiri yayınlıyor. Sokak sokak, mahalle mahalle direnmek ne demek? Eşkıya mısınız siz?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan, Burdur'da 49 yatırımın açılışın yaptı. Karlı havada Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlara hitap eden Erdoğan, bazı CHP'li vekillerin halkı isyana çağıran bildirisini eleştirdi. Erdoğan, "Siz eşkıya mısınız" diye sordu.

Konuşmasında Erzurum'daki kış oyunlarından söz eden Erdoğan, 58 ülkeden 3 bini aşkın sporcunun katıldığı müsabakaların açılış törenine Kılıçdaroğlu'nu davet ettiklerini ama kendisinin gelmemeyi tercih ettiğini söyledi.

BEREKETİ GÖREMEDİ

Erdoğan'ın şöyle konuştu: "Keşke gelseydi, keşke Erzurum'daki o muhteşem yatırımları görebilseydi. Keşke Erzurum'daki o muhteşem coşkuya, heyecana, sevince, bütün Türkiye ile birlikte o da tanık olabilseydi, oradaki mutluluğu o da paylaşabilseydi. Açılış töreninde ince ince yağan karı görüp, Erzurum'daki bereketi keşke o da hissedebilseydi ama işte görmeye göz gerek, hissetmeye yürek gerek. Bunlar, milletin heyecanını, sevincini paylaşmayı beceremezler."

PARTİ DEĞİL YOLGEÇEN HANI

"Bunlar ne zaman koalisyonlarda ortak oldularsa Türkiye'nin tüm istikrarını, huzurunu alt üst ettiler. Bugün de tahrik siyaseti üretiyorlar. CHP'li milletvekilleri bir araya geliyor bir bildiri yayınlıyor. Dikkatinizi çekiyorum, halkı sokak sokak, mahalle mahalle direnmeye çağırıyorlar. Böyle bir sorumsuzluk olur mu? Bir genel başkan partisi üzerinde, milletvekilleri üzerinde bu kadar kayıtsız, ilgisiz olabilir mi? Siyasi parti değil, sanki yolgeçen hanı. Sabah erken kalkan bildiri yayınlıyor, her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Birinin söylediği, diğerininkini tutmuyor. Partisine sahip çıkamayan, partisinde disiplini, üslup birliğini sağlayamayan bir genel başkan Türkiye'ye ne verebilir? Sokak sokak, mahalle mahalle direnmek ne demek? Eşkıya mısınız siz? Ne zamandan beri eşkıyalık, anarşi CHP'nin politikası haline geldi? Şu anda seçimlere 5 ay kalmış. AK Parti'yi hazmedemiyorsanız, sandıkta mücadele edersiniz."

ÇARKÇIYDI ÇARKÇIBAŞI OLDU

"Burdurluların güzel bir sözü var, 'Güttüğü 3 keçi, ıslığı dağı taşı deldi geçti'. Bunlara 3 tane keçi verseniz, 3 tane teke verseniz inanın güdemezler ama ortalığı gürültüye vermek, kuru gürültü yapmak konusunda da inanın kimse bunların ellerine su dökemez. CHP'de bir çarkçı vardı, sabah bir şey söyleyip, öğlen çark ediyordu, öğlen söylediğini akşam yalanlıyordu. Şimdi durum değişti, şimdi çarkçı çarkçıbaşı oldu. Alt düzeyde çarkçılar ortaya çıktı. Sadece genel başkan değil, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri habire çark etmeye başladılar. Sadece insaf diyorum. Ben bunları milletime, size, sizin engin ferasetinize havale ediyorum."

Salep hazır mı?

Erdoğan, Ana uçağı ile geldiği Isparta'dan kara yoluyla Burdur'a geçerken köylüler tarafından yolu kesildi. Başbakan'a sevgi gösterisinde bulunan köylüler, Başbakan'ı Bucak ilçesine salep içmeye davet etti. Akşam Denizli'ye geçeceğini ifade eden Erdoğan Bucak'a daha sonra gelebileceğini söyleyip otobüse bindi. Burdur'da açılış töreninde 500 yataklı Burdur Öğrenci Yurdu'nun açılışını yapan Erdoğan, aynı yurttan Bucak'ta da yapıldığını anlatırken lafı Bucaklıların sözüne getirdi ve "Salep hazır mı?" diye sordu. "Hazır" cevabı alınca, "O zaman Bucak'a da geleceğim" dedi. TOKİ konutların teslimi sırasında vatandaşların "üç, üç, üç" diye bağırmaları üzerine ise Erdoğan, "Hep malum böyle 'üç, üç, üç' diye bağırıyorsunuz da, inşallah bağıranlar bekarlar değildir" karşılığını verdi.

Hannover'de özür İsteyecek

Başbakan Erdoğan, Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamaları nedeniyle 'özür beklediği' Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Hannover'da bir araya gelecek. Erdoğan'ın özür beklentisini görüşmede dile getirmesi bekleniyor.

28 Şubat-1 Mart tarihinde Almanya'ya gidecek olan Erdoğan, CeBIT Fuar açılışına katılacak. Erdoğan, Merkel ile görüşecek. Merkel'in Kıbrıs Rum Kesimi ziyaretinde Kıbrıs sorununun çözümsüz kalmasından Türkiye'yi sorumlu tutması eleştirilere neden olmuştu. Merkel'in bu konudaki bilgisinin yetersiz olduğunu ifade eden Erdoğan, Schröder'den bilgi almasını istemiş ve "Kendisi bu konuda Fransız kalmış, ben kendisinden özür bekliyorum" demişti. Erdoğan ile Merkel, Kıbrıs krizinden sonra ilk kez Hannover'de bir araya gelecek. Erdoğan'ın özür beklentisini görüşmede dile getirmesi bekleniyor.