Aydın Merkez Ramazan Paşa Mahallesi Hükümet Bulvarı üzerinde meydana gelen şiddetli patlamada onlarca ev ve işyeri zarar gördü. Patlama sonucu cadde ve sokaklar savaş alanına dönerken enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Polis ve itfaiye ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken patlamanın gaz sıkışması sonucu meydana geldiği bildirildi. Patlamada ölen ya da yaralanan kimsenin olmaması teselli kaynağı oldu.
Olay gece saat 03.15 sıralarında Ramazan Paşa Mahallesi Hükümet Bulvarı Alt Kemsi ile Yağcılar İçi Sevgi Yolu ile Yapı Kredi ara sokağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre gece şiddetli bir patlama sonucu Yapı Kredi bankası ile çevrede bulunan onlarca ev işyerlerinin camları kırıldı, kepenkleri parçalanarak kapı ve pencereleri de yerinden fırladı. İlk etapta bombalama zannedilen olayda çevrede yaşayan vatandaşlar panik yaşadı. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri çevrede ev ve işyerlerine kontrol ederek ölü ve yaralı olup olmadığını araştırdı. Olayın meydana geldiği alanın daha çok işyeri olması nedeniyle olay mahallinde kimsenin bulunmaması ve ölü ya da yaralı kimsenin olmaması teselli kaynağı oldu. Patlama sonucu Yapı Kredi Bankası Sokağı ile alt ve üst sokaklarda ve Hükümet Bulvarı"nda bulunan onlarca iş yerinde ciddi manada maddi hasar meydana geldi.
Adeta savaş alanına dönen sokaklarda polis ve itfaiye ekipleri hasar tespit çalışması başlattı. Olay yerine gelen Aydın İtfaiye Müdürü Serdar Adanır, ilk belirlemelere olayın gaz sıkışması sonucu meydana geldiğini tahmin ettiklerini söyledi. Hasarın çok büyük olduğunu kaydeden İtfaiye Müdürü Serdar Adanır “Saat 03.15 sıralarında Yapı Kredi Bankası ara sokağında bulunan ve yerel yemeklerin yapıldığı bir lokantadaki tüplerin açık kalması sonucu, otomatikte olan soğutucuların da ateşleme yapması nedeniyle sıkışan gazın patladığını tahmin ediyoruz. Ancak olayın kesin nedeni araştırmalar sonucu ortaya çıkacak” dedi.
Patlamanın çok şiddetli olduğunu belirten çevre sakinleri ile ilk etapta deprem olduğunu zannettiklerini, sarsıntı kısa sürünce patlama olduğunu gördüklerini belirttiler. Çevre esnafından Osman Kuzgun ise, mahalledeki bir çok binada hasar meydana geldiğini belirterek “Patlamadan hemen sonra olay yerinin yakınında olan işyerimize geldik. Polisler "Tüp patlaması" dedi ama olay tüp patlamasına benzemiyor. Bu kadar şiddetli bir patlama nasıl oldu anlayamadık” dedi.
Polis ve itfaiye ekipleri tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi. Olay yerindeki enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.