Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek, düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir'de silahla yaralanan bir sokak köpeğinin müdürlük bünyesindeki Doğal Yaşam Merkezi'ne getirildiğini kaydetti.
Çocukların, Sazova Mahallesi Elmalı Konakları mevkisindeki bir parkta, Tepebaşı Belediyesi tarafından küpe takılan sokak köpeğinin tabancayla vurulduğu ihbarını verdiğini ifade eden Selek, şöyle konuştu:
''Yapılan ihbar üzerine Toplama ve Kontrol ekibimiz verilen adrese giderek söz konusu yaralı köpeği, arama çalışmaları sonunda Sazova Mahallesi Defne Sokak'ta buldu. Yaralı köpek Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü bünyesindeki Doğal Yaşam Merkezi'ne getirildi. Merkezde çalışan veteriner hekimler olarak yaralı sokak köpeğinin kafa ve boyun bölgesinden kan geldiğini, acı çektiğini ve korkuyla şok geçirdiği gözlemledik. Muayenede sokak köpeğine atılan kurşunlardan birinin sol boyun bölgesinden girerek çıkmış olduğunu ve diğer kurşunun sağ kulak üzerinden sıyırarak geçtiğini gördük.''
Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt Zengin de, konuyu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Eskişehir Barosu'na taşıyacakları ve sonuç alınana kadar olayın takipçisi olacaklarını bildirdi.