Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imzalanan protokol uyarınca belediyenin kendilerine getirdiği kedi ve köpeklerin kısırlaştırma işleminin ücretsiz olarak yapılacağını kaydetti.
Aydın Belediyesi'nin yalnızca kısırlaştırma işleminde kullanılan sarf malzemelerini karşılayacağını belirten Eren, şunları kaydetti:
''Hayvanların kısırlaştırılması noktasında belediyelerle protokoller yapıyoruz. Nazilli Belediyesi ile de bir anlaşmamız var. Belediyelerin veteriner hekimleri var, ama yoğun iş yükleri olmasından dolayı bu işin altından kalkamayabiliyorlar. Kısırlaştırma işlemi ve operasyonlar için belediye yalnızca sarf malzemelerini karşılayacak. Biz de hayvanların kısırlaştırma işlemi ile birtakım sağlık işlemlerini gerçekleştireceğiz.''
Eren, bu hizmeti vermelerinin fakültelerindeki öğrenciler açısından da pratik yapma imkanı kazandırdığını dile getirerek, ''Belediyeler bu süreçte kısa süre içerisinde birçok hayvana müdahale etmekten kurtuluyor. Bizim öğrencilerimiz de el becerileri gelişiyor. Bu anlaşma karşılıklı olarak her iki kuruma da faydalar sağlayacak'' dedi. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png