DİYARBAKIR Cumuhriyet Başsavcılığı'nın PKK'nın Türkiye yapılanması olan Kürdistan Topluluklar Birliği'ne yönelik sürdürdüğü operasyon kapsamında polis 8 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda DTP'nin kapatılmasının ardandan bağımsız kalan ve dün BDP'ye geçen belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK'nın Türkiye yapılanması Kürdistan Topluluk Birliği'ne (KCK) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bu sabaha Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ilde eş zamanlı operasyonlar başlattı.

Operasyonlarda Siirt'in DTP'nin kapatılmasının ardından bağımsız kalan ve 5 yıl siyasi yasaklı olan Belediye Başkanı Selim Sadak, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nin bağımsız ve 5 yıl siyasi yasaklı Belediye Başkanı Aydın Budak, Batman'ın eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, DTP'nin kapatılmasının ardından dün BDP katılan Diyarbakır'ın merkez Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Kayapınar İlçe Başkanı Zülküf Karatekin, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, kapatılan DTP'nin Diyarbakır eski İl Başkanı Fırat Anlı, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, Bağlar Belediyesi eski Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Operasyolar sürerken, polis gözaltına aldığı kişilerin ev ve işyerlerinde arama yaparak, bilgisayar kayıtları başta olmak üzere bir çok evraka el koydu./milliyet