İstanbul"un eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah"ın kurmaylarından olan ve Ergenekon operasyonlarını yürüten eski Emniyet Müdür Yardımcısı Selami Hüner"in de Ergenekon"da halen devam eden soruşturma kapsamına alındığı ortaya çıktı.

İSTANBUL Emniyeti"nde uzun süre değişik birimlerde görev yapan emniyet müdürü Selami Hüner"in ismi Ergenekon"un 3"üncü iddianamesinde de yer aldı. İddianamede Hüner"in ismi haklarında soruşturmanın sürdüğü belirtilen Bedrettin Dalan, Osman Nuri Gündeş, Kurmay Albay Dursun Çiçek ve Çevik Bir"in de aralarında bulunduğu 43 kişi arasında yer alıyor. 4. iddianameye dönüşmesi beklenen soruşturma 2008/1756 numaralı dosya üzerinden devam ediyor. Hüner"in Bedrettin Dalan ile bağlantısı olduğu bu nedenle de soruşturmaya alındığı öğrenildi.

Fuhuş çetesinden rüşvet

Dalan ile ilgili soruşturmanın sürmesi nedeniyle Hüner ile ilgili kısmın, Dalan gibi 4"üncü iddianamede olacağı açıklandı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, VIP fuhuş çetesi adı altında aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu öne sürülen bir çeteye baskın düzenlemişti. Geçen yaz düzenlenen bu operasyonda Hüner"in operasyonu engellemek için çeteden 100 bin dolar rüşvet aldığı iddia edilmişti. Bu olayın ardından Hüner Organize Suçlarla Mücadele Şubesi"den sorumlu müdürlükten alınarak Emniyet Komuta Kontrol Merkezi"nden (EKKM) sorumlu emniyet müdür yardımcılığına atandı. Hüner son atamalarla Adile-Sadullah Mermerci Polis Okulu"na atanarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosundan çıkarıldı.