İran'da Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat"ın Tahran"ın büyük bir deprem felaketinin beklediği ve en az 5 milyon kişinin başkenti terk etmesi gerektiğini yolundaki açıklamasına, ülkenin en ünlü din adamlarından biri olan Hüccetülislam Kazım Sadıgi"den ilginç bir cevap geldi. Sadıgi, depremlerin asıl nedeninin iyice örtünmeyip açık saçık dolaşan kadınlar ve evlilik dışı ilişkiler olduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejat geçtiğimiz günlerde halkı uyararak, Tahran"da depreme hazırlık yapılabilmesi için, en az beş milyon kişinin şehirden ayrılması gerektiğini söylemişti.

Tahran"daki Cuma namazların kıldıran birkaç din adamından biri olan Hüccetülislam Kazım Sadıgi, Cumhurbaşkanı Ahmedinejat"ın Tahran"daki deprem risklerine karşı yaptığı uyarıları hatırlatarak, depremlerin artmasının nedeninin gayrı meşru cinsel ilişkiler ve kadınların uygunsuz kıyafetlerle dolaşması olduğunu savundu.

Tahran"da yayınlanan ılımlı Aftab-e yazd gazetesindeki habere göre Hüccetülislam Kazım Sadıgi, “Doğal felaketler bizim davranışlarımızın sonucudur” dedi. İslami kıyafet kurallarına uymayıp iyi örtünmeyen kadınların gençleri yozlaştırdığını ileri süren Hüccetülislam Sadıgi, “Gayrı meşru cinsel ilişkilerin artması yer sarsıntılarının sayısını da arttırıyor” iddiasında bulundu.

“İslami kurallar uymak dışında bir seçeneğimiz yok” diyen Hüccetülislam Sadıgi, evlilik yaşının yükselmesi ve boşanmaların artmasını da eleştirerek, bunların toplumda yıkıma yol açacağını söyledi. Sadıgi, erken yaşta evliliğin özendirilmesi ve boşanmaların önlenmesi için ortak çaba gösterilmesi gerektiğini savundu.

DHA