Lincoln"ü almayın Ümit-Hasan gitsin!

Feldkamp, Lincoln"ün transferini düşünen Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel"e “Bizi bozar, disiplinsiz” dedi

Adnan Polat"ın cevabı manalıydı: “G.Saray, her teknik direktörün tek başına takım yapacağı bir yer değil.”

Kalli, bu sefer “Karan-Şaş gitsin” dedi ama E.Aşık"ın gönderilmesine hata gözüyle bakan yönetim veto etti

G.Saray"ın bütün bir sezonu aslında Karl Heinz Feldkamp"ın etrafında döndü durdu. Transferler, oynayanlar, oynamayanlar, kadro dışı kalanlar, yöneticilerle yapılan kavgalar, futbolcularla yaşanan tatsızlıklar hep Feldkamp merkezliydi. Geçtiğimiz Mart ayında G.Saray"a imza atan ve o günden itibaren tüm transfer çalışmalarından haberdar olan Alman hoca, yöneticilerle hiç aynı telden çalmadı. Sürekli olarak onun kafasında başka bir G.Saray vardı. İstediğini elde edene dek çalıştı. Ama tam yetkiyi ele geçiremeyeceğini anladında biraz geç de olsa istifa etti.


Kalli ile ilk görüşmeler Almanya"da yapıldı. Yöneticiler takip ettikleri isimleri tek tek ona bildiriyor onun onayını almaya çalışıyorlardı. Birgün Düsseldorf"ta bir toplantı daha yapıldı. Adnan Sezgin, Adnan Polat ve Haldun Üstünel de toplantıdaydı. Toplantı odasında beyaz bir tahta vardı. Tahtaya önce futbolcunun ismi yazılıyor sonra da altına artıları-eksileri ekleniyordu. Maliyet de çok önemliydi. Sezgin, Lincoln ile yapılan görüşmelerden bahsetti. Juninho öncelikti ama Lincoln ile de görüşmeler yapılıyordu. Feldkamp bu sırada yerinden kalktı ve yavaş yavaş beyaz tahtanın başına geçti. Kalemi eline aldı ve tahtaya “Bana Lincoln"ü almayın” diye yazdı. Arkasından da “Disiplinsiz. Bizi bozar” yorumunu ekledi. Takımda tek yetkili olmak isteyen Feldkamp daha sonra yöneticilere dönerek “Madem takımı değiştirmek istiyorsunuz, dediklerimi yapmalısınız. Bu seçimlerle ileri gidemeyiz” uyarısında bulunuyor.

Bu sırada söze giren Adnan Polat ise “Hoca biz kadroyu kuruyoruz. Sen de bu kadro ile yola devam edeceksin. G.Saray her teknik direktörün tek başına takım yapacağı bir yer değil. Kulüp politikalırımız var. Takımın yıldız ihtiyacı var. Bu da Lincoln olacak” diyerek Alman hocanın isteğini geri çeviriyor. Ve ardından Lincoln transferi gerçekleşiyor. Ve bütün sezon boyunca, son 6 maça kadar Lincoln-Kalli tartışmaları gündemde.


Ve Alman çalıştırıcı güç gösterisi yapmak için Lincoln ile Hakan Şükür"ü 2-1 kazanılan Beşiktaş maçı öncesi kadrodışı bırakıyor. Lincoln"e baştan beni muhalif olan Kalli ile yönetim arasında Polat-Sezgin ikilisi sürekli tampon bölge oluşturuyordu. Kadrodışı operasyonu onların da canını sıktı ama yine de Kalli"yi sahiplendiler. Fakat devre arasında Kalli"nin verdiği transfer raporu Polat-Sezgin ikilisini de çileden çıkarttı.

HATAYA 2. KEZ DÜŞÜLMEDİ

EN yakın destekçileri Adnan Polat ve Adnan Sezgin"i çıldırtan raporda şu cümleler yazıyordu: “Hasan Şaş ve Ümit Karan takım içerisinde güçlü olmamı engelleyen karakterler. İkisini de ligin 2. yarısında istemiyorum. Yoksa ligin ikinci yarısı hem benim için hem de sizin için sıkıntılı geçer.” Bu satırlar yazan Feldkamp çoktan Sabri"yi kadrodışı bırakmış onu da satış listesine koydurmuştu. Onun için raporda Sabri"nin adı yoktu. Yönetim bu kez sezon başındaki hataya düşmedi. Ve Feldkamp"ın bu isteğini geri çevirdi. Sezon başında Kalli"nin söylediklerini yapmak Emre Aşık gibi tecrübeli bir stoperin takımdan ayrılmasına yol açmıştı. Aynı hata ikinci kez yapılamazdı!

YARIN

Feldkamp"ın istifası ile sonuçlanan Polat-takım toplantısını kim neden düzenledi? Kalli nasıl duydu?

G.Saray devre arasında neden istediği transferi yapamadı? Barusso ne zaman beğenilmişti?

Nonda-Şükür krizi nasıl çözüldü? Kongolu futbolcu neye isyan etti?

Vatan