İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtinde, pazar günü Saint Antuan Kilisesi'nde rahip Adriano Francini'yi bıçakla yaraladığı iddia edilen zanlı R.B. tutuklandı. R.B.nin, eylemi ''meşhur olmak için'' gerçekleştirdiği belirtiliyor. Bıçaklana rahip ise taburcu oldu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 19 yaşındaki zanlı R.B.'nin ifadesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

"Türkiye çapında ses getirecek eylem"

R.B.'nin işsizlikten ve parasızlıktan bunaldığı, "Türkiye çapında ses getirecek bir eylem yapmak, tanınmak ve meşhur olmak" amacıyla internetten misyonerlik faaliyeti yapan kiliseleri bulmaya çalıştığı, Bursa, Eskişehir ve İzmir'de bazı kiliselerin adres ve telefonunu aldığı öne sürüldü.

"Hıristiyanlık hakkında bilgi almak istiyorum" dedi

Saint Antuan Kilisesi'ne, olaydan bir gün önce gelerek çevresinde dolaştığı öne sürülen zanlının, pazar günü yeniden geldiği kilisenin kapısını çaldığı, görevliye "Hıristiyanlık hakkında bilgi almak istediğini" söylediği, görevlinin yakın ilgi göstermesi üzerine içeri girdiği ileri sürüldü.

Bıçaklama anı

Koridorda beklerken rahiple karşılaştığını belirten zanlının ifadesinde, "Ben de ses getireceğine inandığım eylemimi yapmak için koridorda duran rahibin yanına gittim. Açlıktan, uykusuzluktan ve yorgunluktan bitkin bir haldeydim. Rahibin yanına gelince bir şeyler söyledim. Ne söylediğimi tam olarak bilmiyorum. Cebimden çıkardığım bıçağı karnına soktum. O anda gözüm karardı" dediği öğrenildi.

İmama gidip eylemi anlattı

Kiliseden koşarak çıktığını, birkaç sokak sonra gördüğü camiye girdiğini belirten zanlının, cemaatle namaz kıldıktan sonra imama gidip eylemini anlattığını söylediği ifade edildi.

İmamın da kendisine polise teslim olması gerektiğini ve karakolu tarif ettiğini anlatan zanlının, karakolun yakınında sigara içerken şüphe üzerine yanına gelen polislere, "rahip bıçakladığını" söylediğini ifade ettiği belirtildi.

Yakalandığında cebinde 2 YTL bulunduğu öğrenilen R.B.'nin, parasızlıktan dolayı 1.5 ay önce cep telefonunu sattığı ve telefonun SIM kartının cebinden çıktığı bildirildi.

Arkadaşları ve ailesiyle yapılan görüşmelerde, R.B.'nin "bazen camiye, bazen birahaneye gittiği, girdiği işlerde uzun süreli çalışmadığı, çevresindeki kişilerle sık sık kavga ettiğinin" öğrenildiği bildirildi.

Rahip taburcu oldu

Bu arada, bıçaklanan rahip Adriano Francini taburcu oldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sinan Ersin, basının görüntü almasını önlemek amacıyla rahibin sabahın erken saatlerinde taburcu edildiğini açıkladı.

Franchini, "Küçük bir bıçaklama olayıydı, herkesin bayramını kutlarım" dedi. Olayın nasıl olduğu hakkında konuşmak istemediğini dile getiren rahip, "Bu olayı büyütmeyelim lütfen" açıklamasında bulundu.