Köpeğin kucağına sığınan kedilerin ezeli düşmanlarına sarılması çok sık yaşanmayan bir dostluk manzarasını ortaya çıkardı.
Türkiye’yi etkisi altına alan olumsuz hava koşulları insanlar gibi sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanları da zor durumda bıraktı. Son birkaç gündür yurdun birçok bölgesinde görülen kar yağışı ve don olayları Aydın’ın yüksek ilçelerinden olan Karacasu’da da hayatı olumsuz yönde etkiledi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandalar ihtiyaç olmadığı sürece evlerinde kalmayı tercih ederken; soğuktan en fazla etkilenen kar yağışıyla birlikte barınacak yer bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları oldu.
Sabah erken saatlerde işyerini açmak için dışarı çıkan bir esnaf, işyerinin önünde karşılaştığı manzarayı görünce hayrete düştü. İşyeri girişindeki kuytu bir köşede uymakta olan köpeğin kucağına giren ve boynuna sarılan iki kediyi gören esnaf, günlük hayatta çok nadiren rastlanan bu manzarayı cep telefonu ile kayda aldı.
Soğuktan donmak üzere olan kedilerden birisi köpeğinin kucağına diğeri ise boynuna sarılarak ısınmaya çalıştı. Ezeli düşmanlarına kucak açan fedakar köpek, üzerinde soğuktan korunmaya çalışan kedilere aldırmadan bir süre daha uyumaya devam etti. Uzun süre köpeğin kucağında ısınan kediler ve köpek, daha sonra bölgeden uzaklaştı.