Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nden elde edilen bilgilere göre, ülke genelinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ve İstanbul Anadolu Yakası), Batı ve Orta Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, İnebolu, Sinop, Samsun ve Ordu) ile Tokat, Sivas, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Van, Hakkari, Bitlis ve Şırnak) ile Hatay, İskenderun, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.
Rüzgar ise, genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara ile zamanla kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERDE HAVA
Marmara: Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ve İstanbul Anadolu Yakası) kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; öğleden sonra batısında, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde etkisini kaybedecek.
Ege: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin (Kütahya, Afyon ve Uşak) yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışlar; öğleden sonra Kıyı Ege'de, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde etkisini kaybedecek.
Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Hatay, İskenderun, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde etkisini kaybedecek.
İç Anadolu: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, zamanla bölgenin kuzeyinde (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas) karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak. Yağışların; sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde etkisini kaybedecek.
Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, zamanla Bolu ve Kastamonu ile bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde (Zonguldak, Bartın, İnebolu ve Sinop) kuvvetli olması bekleniyor.
Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Samsun, Ordu, Tokat ve Giresun çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.
Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Batısında yağmur ve sağanak, doğu kesimlerinde kar şeklinde görülecek yağışların, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölgenin doğusunda (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Van, Hakkari, Bitlis ve Şırnak) kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.
Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde etkisini kaybedecek.

(ANKA)