Meteoroloji, soğuk ve yağışlı havanın Türkiye genelinde etkili olmaya devam edeceğini ve hava sıcaklığının yer yer 8 ila 10 derece azalacağını bildirdi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nden yapılan son değerlendirmelere göre, Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava halen Türkiye"nin büyük bir bölümünde etkili olmaya devam ediyor. Yarın yurt genelinde yağış beklenirken, yağışların Adana, Osmaniye, Mersin, Hatay ve Antalya"nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olması öngörülüyor. Yağışların, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Afyon, Uşak, Kütahya, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Konya, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Van, Şırnak çevrelerinde de kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde eseceği, iç ve batı bölgelerde hava sıcaklığının hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

-ÇARŞAMBA GÜNÜ-

Çarşamba günü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Amasya, Tokat, Yozgat, Sivas, Kayseri, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak çevrelerinde kuvvetli kar, Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz"de kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden fırtına (80-100 km/s) şeklinde eseceği, güney bölgelerde hava sıcaklığının hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, kuzey, iç ve doğu bölgelerde orta kuvvette ve kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

-PERŞEMBE GÜNÜ-

Perşembe günü de Türkiye"nin büyük bir bölümünde devam edecek yağışların, İstanbul"un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği, güney bölgelerde hava sıcaklığının hissedilir derecede (6 ila 8 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

-CUMA GÜNÜ VE HAFTA SONU-

Cuma günü, kuzey ve doğu kesimlerde aralıklarla devam edecek kar yağışının, Cumartesi günü etkisini kaybederek doğu bölgelere çekilmesi, hava sıcaklığının batı bölgelerden başlayarak artışa geçmesi bekleniyor.

-GRİBAL ENFEKSİYONA DİKKAT-

Meteoroloji, güney kesimlerde kuvvetli sağanak, kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli kar yağışı, kuzeybatı kesimlerde poyraz fırtınası, buzlanma ve don olayı, doğu kesimlerde çığ tehlikesi ile ani sıcaklık düşüşü nedeniyle yaşanabilecek trafikte aksama, deniz ulaşımında aksama, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, gribal enfeksiyon riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması yönünde de vatandaşları uyardı.