Didim"de yaşayan yabancı uyruklu ve Türk vatandaşlardan oluşan bir grup bugün sokak hayvanları yararına düzenlenen “Boxing Day” etkinliği için Altınkum"da bir araya geldi. Aralarında Türk, İngiliz, İskoç ve İrlandalıların bulunduğu yaklaşık 150 kişi sabah saatlerinde Altınkum Plajında buluştu.

Altınkum sahilinde sokak hayvanları yararına düzenlenen etkinliğe dernek üyeleri köpekleriyle gelirken, aralarında Hayvan Dostları Derneği Başkanı Orhan Bingöl, Dernek Başkan Yardımcısı Gill Erer ve Veteriner Durmuş Ali Bulut"un da bulunduğu toplam 30 kişi 17 derece sıcaklıkta yaklaşık 30 dakika denizde kaldı. Bu sırada denize girenleri coşkulu kalabalık alkışlarla destekledi.

Etkinliği düzenleyen İngiliz Gill Erer (56) denizin bekledikleri kadar soğuk olmadığını belirterek “Bu etkinliği ilçede ikinci düzenleyişimiz. Etkinliği sokak hayvanları yararına düzenliyoruz. Etkinlikte isteyenler bağışta bulunabiliyor ve denize girenler de sponsor buluyorlar ve yüzdükten sonra aldıkları paraları derneğe bağışlıyorlar” dedi.
Elde edilen gelir ile sokak hayvanlarının kısırlaştırıldığı ve tedavi edildiği öğrenildi./iha