Özel bir kafede gerçekleşen toplantıda Söke Genç İş Adamları Derneği üyeleri ile bir araya gelen daire müdürleri kurumlarının çalışmaları ile ilgili bilgi verirlerken Söke Vergi Dairesi Müdürü Süleyman Demir, vergi haftasında iş adamlarının göstermiş oldukları ilgiye teşekkür etti.
Periyodik hale getirmeyi çalıştıkları kahvaltılı toplantılarda bir yandan kurum yöneticilerini ve kurumları yakından tanımak bir yandan da ilçenin sorunlarını gündeme getirmeyi çalıştıklarını söyleyen Söke Genç İş Adamları Derneği Başkanı Derya Semerci ”SÖGİAD olarak düzenlediğimiz bu toplantılardan olumlu sonuçlar almaktayız” dedi.
Kahvaltılı toplantıda konuşan Söke Vergi Dairesi Müdürü Süleyman Demir geçtiğimiz hafta içersinde ülke genelinde olduğu gibi ilçede de kutlanan vergi haftasında yapılan etkinliklerde toplumun dikkatini verginin önemine çekmek olduğunu söyleyerek ”Bizler vergi dairesi olarak iş adamlarımızın, esnaflarımızın çözüm ortağıyız. Kapımızı her zaman açık, elimizden geldiğince yardıma her zaman hazırız” dedi.
SGK MÜDÜRÜ BALCIOĞLU’NDAN BAĞ-KUR MÜJDESİ
Sosyal Güvenlik Kurumu Söke Şube Müdürü Recai Balcıoğlu, Söke’de 21 Haziran 2010 tarihinde hizmete giren şubelerinde hizmet yelpazesinin her geçen gün büyüdüğünü söyleyerek ”Hafta içersinde Bağ-Kur dosyaları da şubemize geldi. Bağ-Kur ile ilgili bu güne kadar yapamadığımız diğer hizmetleri Söke şubesinden vereceğiz. Artık vatandaşlarımız Bağ-Kur ile ilgili başta emeklilik olmak üzere diğer işlemler için şubemizden yararlanabilecekler” dedi.
İŞ KUR MÜDÜRÜ KIVRAK ”SORUN İŞSİZLİKTEN ÇOK MESLEKSİZLİK”
Söke Genç İş Adamları Derneğinin konuk daire müdürlerinin arasında yer alan Söke İş Kur Müdürü Yusuf Kıvrak kurumunun çalışmaları hakkında bilgi verirken Söke’de istidamla ilgili yaşanılan sorunların temelinde işsizlikten çok mesleksizliğin önemli yeri olduğunu söyledi. Kıvrak ”Kurum olarak kriz dönemlerde hem işveren hem de işçilere destek olarak krizin aşılmasında üzerimizdeki sorumluluğu yerine getirdiğimize inanıyorum. Şu anda Söke’deki iş başvurusu yapan işsizlerin yüzde 46’sını vasıfsız elemanlar oluşturuyor. Artık günümüzde ‘Ne iş olsa yaparım’ anlayışı yok. İş veren kalifiye ve ara eleman istiyor. Bu nedenle bu açığı kapatmak için istihdam garantili meslek edindirme kurslarına destek ve önem vermekteyiz. Yeni nesil maalesef iş beğenmiyor” dedi.
DERYA SEMERCİ ”SÖKE TAHSİLATTA DEVLETE OLAN HÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ YEREİNE GETİRİYOR”
Toplantıda konuşan Söke Genç İş Adamları Derneği Başkanı Derya Semerci geçtiğimiz günlerde konuk ettikleri Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’den belediye tahsilat oranının yüzde 93’lerde olduğunu öğrendiklerini dile getirerek ”Belediyeden sonra vergi dairesi ve sosyal güvenlik kurumunda tahsilat oranının yüzde 90’nın üzerinde olması Söke’nin tahsilatta devlete olan yükümlülüklerimizin yerine getirilmesinde güzel bir örnek” dedi.