Baltimore'daki Maryland Tıp Fakültesi'nde yapılan yeni bir bilimsel araştırmaya göre, kadınlardaki intihar eğiliminin nedeni vücutlarında bulunan bir tür parazit olabilir.

Toksoplazma isimli enfeksiyona yol açan parazitin adı “Toksoplasma gondii”. İnsanlar bu paraziti az pişmiş etten, iyi yıkanmamış sebzelerden veya kedi kumundan kapabiliyor.

ŞİZOFRENİ İLE DE BAĞLANTISI OLABİLİR

Parazit, kedilerin mide ve barsaklarında yaşayabiliyor. Normalde zararlı olmayan bu organizmalar, bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla etkin hale gelebiliyor ve beyni etkileyebiliyor. Uzmanlar toksoplasma gondii parazitinin beyne ulaşmasının duygu-durum değişikliklerine neden olacağına inanıyor. Hatta parazitin şizofreni ile dahi bağlantısı olabileceği belirtildi.

Hastalığın genellikle hiçbir belirtisi yok ancak hamilelikte parazit bebeğe geçebiliyor ya da bağışıklık sistemi zayıfladığında tehlikesi kendini gösteriyor. Baltimore'daki Maryland Tıp Fakültesi'nde yapılan araştırmada Danimarka'da toksoplazma taramasından geçen 45 bin 788 kadının kayıtlarına ulaşıldı.