Otobüse binen askere gidecek gençlerin yakınları otogarlarda ve yol kenarlarında otobüsü bırakmayınca zaman zaman gergin anlarda yaşanıyor.
Türkiye’nin bir çok bölgesinde zaman zaman yaşanan benzer olayların son örneği Aydın’ın Köşk ilçesinde 1991/2 tertip askere giden gençlerin uğurlanma sırasında yaşandı. İlçenin içerisinden geçen Aydın-Deniz Karayolundan arkadaşlarını asker ocağına götürecek otobüse bindiren bir grup genç, otobüsü geri çevirmek istedi. Buna kızan otobüs şoförü otobüsün direksiyonunu bırakıp araçtan aşağıya inmesiyle ortam iyice gerildi.
Daha sonra gençlerin ikna ettiği otobüs şoförü ilçe içerisinde bir tur attıktan sonra yoluna devam etmek isteyince gençler, Aydın-Denizli Karayolunu trafiğe kapattı. Bu sırada otobüsü üstlerine süren otobüs şoförünü kızan gençler, otobüsün yağmurluklarını kırıp şişe yağmuruna tuttu.
Karayolunun trafiğe kapatılması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, asker yakınlarının yolu boşaltması için yoğun çaba sarf etti. Zaman zaman tehlikeli anların da yaşandığı yol üzerinde polisin gayreti, olası büyük bir tehlikenin de önüne geçti.
Gençlerin beklediği otobüs alana girince, askere gidecek gençler arkadaşlarının omuzlarında ‘En büyük asker bizim asker’ nidalarıyla otobüse bindirildi. Otobüs şoförü, şehir içerisinde 5 tur atmasını isteyen gençlerin isteğini kabul etti. Araç tur atarken, yolda bekleyen gençler aynı güzergahtan geçmekte olan bir başka otobüsü durdurup tur attırmak istedi. Otobüs şoförü gençlerin kapattığı yolda ilerleyemediği için şehir içerisinde tur atmak zorunda kaldı. İlk turun ardından yoluna devam etmek isteyen otobüsün önüne geçen bazı gençlere rağmen otobüs yoluna devam etmek isteyince bir genç otobüsün çarpmasıyla yol kenarına savruldu. Arkadaşlarının yardımıyla yolun içerisinden kalkan genç, son anda otobüsün tekerleklerinin altında ezilmekten kurtuldu.
Otobüsün arkadaşlarını çarptığını gören alandaki diğer gençlerde otobüsün peşine takılıp otobüsü yumruklamaya başladı. Atılan şişe ve yumruklardan nasibini alan otobüsün silecekleri parçalandı ve ön camında büyük bir çatlak oluştu. Atılan şişelere aldırış etmeden yoluna devam eden otobüsü araçlarla takip etmek isteyen gençleri polis güçlükle sakinleştirdi.

20110530ay427690_03.jpg

20110530ay427690_04.jpg