Türkiye Kızılay Derneği Aydın Kan Bağışı Merkezi"nce yürütülen kan bağışı kampanyasına destek veren Aydınlı minibüs şoförleri, toplumun tüm kesimlerine kan bağışı yapma çağrısında bulundu.
Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası ile S.S 133 No'lu Aydın Şehir İçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi üyesi dolmuş minibüs şoförleri, Aydın Kan Bağışı Merkezi"nce yürütülen kan bağışı kampanyasına 3 ayda bir verdikleri desteklerini sürdürüyor. Mimar Sinan Mahallesi"ndeki şehir içi dolmuş minibüslerin son durağında gerçekleşen kan bağışı kampanyasına Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, S.S 133 No'lu Aydın Şehir İçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ve minibüs şoförleri katıldı. Kızılay tarafından kurulan kan bağış standında gerçekleştirilen kan bağışında çok sayıda şoförü kan verdi.
Kan bağışının Türkiye"de yaşanan başlıca sorunlar arasında yer aldığına işaret eden Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Trafik kazaları bakımından en riskli grupta yer alan biz şoför esnafı, en fazla kan bağışına ihtiyaç duyan grup içerisinde yer alıyoruz. Bunun içinde kan bağışını önemsiyoruz. Tüm kayıt işlemlerinde üyelerimizin diğer bilgileriyle birlikte kan gruplarını da kayıt altına alıyoruz. Şuan oda sistemimizde bine yakın üyemizin kayıtları mevcut. Bu nedenle ihtiyaç olduğunda oda üyemiz olup olmadığına bakmaksızın ihtiyaç sahiplerine anında yardımcı oluyoruz. Kan vererek hem sağlığımıza kavuşuyoruz hem de yararlı bir faaliyette bulunmuş oluyoruz. Bir gün herkesin kana ihtiyacı olabilir. O nedenle şoför esnafımız bu konuya çok hassas davranıyor” dedi.
Türkiye'deki kan bağışı sayısını çok düşük olduğunu altını çizen Kooperatif Başkanı Okan Yalçın da, kan vermenin insan hayatını kurtarmadaki önemine değinerek, “Verdiğimiz kanlarla canlar kurtulabilecekse bizim için ne mutlu. Hastanelerimizde yaşanan kan sıkıntısı, ülkemizde gönüllü kan bağışçısı sayısının yeterli olması, bu nedenle toplanan ve saklanan kan miktarının ihtiyacı karşılaması gibi nedenlerle kan bağışı kampanyalarına daha çok destek olmamız gerekiyor. Bilindiği kan insanda olan ve yapay olarak üretilemeyen hayati bir maddedir. 18-65 yaş arasındaki her sağlıklı bireyin 3 ayda bir kan vermesinde hiçbir sakınca yoktur, hatta faydası çoktur. Düzenli kan veren sağlıklı bir bireyin, kemik iliğinin yağlanması önlenir ve kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bünye daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer, kalp krizi ihtimali yüzde 90 azalır. Kan vermek; kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkı sağlar. Kan veren her insan har verdiğinde AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz gibi hastalıkların araştırılması yapıldığı için, bu taramalardan ücretsiz faydalanılmış olur” diye konuştu.
Yalçın, Kızılay tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına 2009 yılı Aralık ayından itibaren düzenli olarak 3 ayda bir destek verdiklerini ve bundan sonra da bu desteği artırarak devam ettirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.