Aydınlıların ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlayan Semih Özmeriç, “Hepimizin malum olduğu üzere, gerek bayram öncesinde ve gerekse bayram sonrasında Ülkemizde trafik yoğunlaşmaktadır. Hele bu Ramazan Bayramı sonrasında 12.Eylül Pazar günü yapılacak olan referandum Ülkemizde şehir içi ve şehirler arası trafiği yoğunlaştıracaktır. Bizler bu yoğunluğu göz önünde bulundurarak öncelikle araçlarımızın kontrolünü gerek teknik açıdan, gerekse herhangi bir ceza müeyyideyle karşı karşıya kalmamak için sigorta ve fenni muayene, yetki belgesi gibi evraklarımızı Bayram öncesinde kontrol ederek varsa eksiklerimizi tamamlamanızı hatırlatmak istiyorum. Unutmayınız ki trafik kuralları çok uzun araştırmalar sonucu hazırlanmış kurallardır. Trafik kurallarına uymak can ve mal güvenliğimiz açısından çok önemlidir” dedi.
2009 yılında gerçekleştirilen 4 günlük bayram tatili boyunca meydana gelen 80 kazada 91 kişinin hayatını kaybettiğini ve bin 308 maddi hasarlı kazada 3 bin 532 kişinin de yaralandığını hatırlatan Özmeriç, “En mutlu günlerimizden biri olan bayramlarda sevdiklerimize kavuşmaya çalıştığımız insanları üzmeye kimsenin hakkı yoktur. Ancak yaşanan trafik kazaları bizleri bu acıyı yaşatmaya devam ediyor. Son 5 yılda 26 gün Ramazan Bayramı tatili yapıldı. Bu bayramlarda meydana gelen 471 ölümlü kazalarda 628 kişi hayatını kaybederken, 8 bin 477 yaralamalı kazada 19 bin 656 kişi de yaralandı. Tüm uyarılarımıza rağmen kazalar hız kesmiyor. Bunda da en büyük sebep hatalı sollama, yorgun, uykusuz araç kullanma, aşırı hız ve mıcırlı yollardır. Yaz sezonu olduğu için yol yapım çalışmaları oldukça fazla. Bu nedenle tüm vatandaşlarımız yol yapım ve onarım çalışmalarına, hava durumuna ve sel sularına dikkat edip, kazalara sebebiyet vermesinler” diye konuştu.
Son 5 Ramazan Bayramı'nda 26 günlük tatil yapıldığını ve bu tatillerde 628 kişinin hayatını kaybettiğini, 19 bin 656 kişinin de yaralandığını kaydeden Özmeriç, "Bu can kaybını mutlaka azaltmalıyız. Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir. Alkollü bir şekilde araç kullanmaz. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez. Bayramını sevdikleriyle mutlu bir şekilde geçirir" şeklinde konuştu.