Kuşadası'nda bir minibüs şoförü, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından işkence yapılarak öldürüldü. Cesedi jandarma tarafından dağda bulunan minibüs şoförünün silahla öldürüldüğü, yüzünün kesildiği, kafasının parçalandığı, vücuduna çivi çakıldığı ve vücudunda sigara söndürüldüğü tespit eldi.
Kuşadası merkezi ile Soğucak köyü arasında minibüs hattında dolmuş şoförü olarak çalışan 49 yaşındaki Yaşar Orhan'ı Cumartesi günü saat 20:30 sıralarında arayan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Ortaklar'da bir düğüne gitmek için anlaştılar.


Arkadaşlarına, '180 milyon liraya Ortaklar'a düğüne gitmek için anlaştım' diyen Yaşar Orhan, minibüs durağından ayrıldı ve o günden sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Kayıp olan Yaşar Orhan'ı arayan jandarma ekipleri, Kuşadası'nın televizyon ve radyo vericilerinin bulunduğu Andız bölgesinde parçalanmış cesediyle karşılaştı. Ceset üzerinde yapılan incelemede, Yaşar Orhan'ın öldürülmeden önce işkence yapıldığı ortaya çıktı. Vahşice öldürülen Orhan'ın otopsisinde kafasının parçalandığı, yüzünün
kesildiği, vücuduna çivi çakıldığı, ütü basıldığı ve sigara söndürüldüğü ardından göğsünden silahla vurularak öldürüldüğü belirlendi.
49 yaşındaki biri kız iki çocuk babası Yaşar Orhan'ın işkenceyle öldürülmesi Kuşadası'nda büyük yankı oluşturdu. Yaşar Orhan, bugün Kuşadası Cumhuriyet Mahallesi Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrası Yaylaköy'de toprağa verildi. Cenaze törenine çok sayıda şoför katıldı. Bu arada, Kuşadası Jandarma Komutanlığı, minibüs şoförünün kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından işkenceyle öldürülmesi üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlattı.