Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında katı yakıtlı kat kalorifer sobası ve kazanları üretimi yapan Mehmet Karabaşoğlu, yıllar önce ailesi ile birlikte sobadan sızan gaz nedeniyle zehirlenme tehlikesi geçirdiklerini söyledi. Karabaşoğlu, bu olayın yıllar sonra kendisine ilham olduğunu söyledi.

Türkiye'de sık görülen soba zehirlenmeleri ardından yüzlerce ailenin yok olduğunu bunun yanı sıra da kendileri gibi birçok ailenin de tehlike atlattığını hatırlatan Karabaşoğlu, şöyle konuştu:
"Ailemle birlikte sobalı evde otururken zehirlenme tehlikesi atlattım. Soba üretim işi yaptığımız için de yıllardır bu konuya arkadaşlarımla birlikte kafa yoruyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sobadan sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle zehirlenme olayları oldu. Bu gerçekten önemli bir sorun. Ama seri üretimine başladığımız ve adını da kasket koyduğumuz baca siperiyle soba zehirlenmelerinin önüne geçebileceğiz. Çünkü bacaya monte edilecek bu parça, rüzgarın yönüne göre hareket ediyor ve rüzgara sırtını dönüyor. Böylece baca tepmelerinin de önüne geçiyor. Özellikle lodoslu havalarda artık korkulan olmayacak. Vatandaşlarımız 'Kasket'i alacak, bacasına iyi bir şekilde monte edecek ve böylece o korkulan zehirlenme tehlikesi de ortadan kalkacak. Biz bunu yaptığımız testlerde de gördük."

Ürettikleri 'Kasket' için bir süre önce patent aldıklarını belirten Mehmet Karabaşoğlu, "Yıl sonunda seri üretime geçeceğiz. Vatandaşlarımız kasketi soba malzemeleri satan yerlerde rahatlıkla bulabilecek" dedi. Mehmet Karabaşoğlu, Kasket'in yaklaşık 50 TL'den satılacağını ekledi.