Elektrik kullanım maliyetlerinin yükselmesi ve sobadan sızan gazla zehirlenme olaylarının artması ile ilgili olarak bir açıklama yapan Karadeli, “Garantili soba ve garantili kömür almalı ve en önemli konu olan kömür tamamen yanmadan sobamızı kapayarak uyumayalım” dedi.
Nazilli Bakırcılar Odası Başkanı Mehmet Karadeli, havların aniden soğuması nedeniyle soba ve kömür satışlarını sürdüğünü dikkate çekerek, “Isınmak için en fazla kullandığımız malzeme olan sobalarımızı alırken çok dikkatli olmalıyız. Garantili ve güvenilir markaları tercih ettiğimiz gibi aldığımız kömürün de garantili olmasına dikkat etmeliyiz. Özellikle son günlerde gelen elektrik zamları nedeniyle eski sobalarını çıkartarak klima yerine tercih eden kullanıcılarımızın gece uyurlarken sobada yanmamış kömür bulundurmamaları çok önemlidir. Ters esen rüzgar, tıkalı bacalar ve yanmamış kömür ölümle sonuçlanabilecek kazalara neden olmaktadır. Ailemize ve yakınlarımıza acı yaşatmamak için soba kullanımına azami ölçüde dikkat edelim. Sağlığımız ve bütçemiz için en önemli ısınma gerecimiz olan sobayı usulüne uygun alalım ve usulüne uygun kullanalım” ifadeleri kullandı.
Artan soba satışları nedeniyle işlerin arttığını da ilave eden Karadeli, “Müşterilerimiz genelde tanıdıkları esnaflardan alışveriş yaptıkları gibi aldıkları soba ve malzemelerinin hesaplı olmasına da dikkat ediyorlar. Biz zaten müşterilerimize soba kullanımı konusunda uyarılarımızı yapıyoruz. Soba alırken ise garantili sobaları tercih etmelerini ve kullandıkları eski sobaların da herhangi bir can ve mal kaybına sebep olmaması için tamiratlarının yapılmasını istiyoruz. Sağlıklı ve mutlu bir kış geçirmek için sobalarımızın dikkatli kullanılması en büyük arzumuz” diye konuştu.