Mecidiyeköy metro istasyonunu havaya uçurmaya hazırlanırken polislerin üzerine çullanarak yakaladığı PKK bombacısı, kurtulsaydı 'vurun' emri alan keskin nişancılar devreye girecekti. Yenibosna-Mecidiyeköy arasındaki kritik noktalarda da sniperlar bombacıyı adım adım izledi.

Şişli Mecidiyeköy metro istasyonuna bomba koymak için hazırlık yaparken üzerinde 3.5 kilo A4'le yaklanan Bülent Ö'nün, üzerine çullanan polislerden kurtulması durumunda tetikte bekleyen keskin nişancılar tarafından vurulacağı ortaya çıktı.

SNİPERLAR ADIM ADIM İZLEDİ

Polis, Mecidiyeköy'de otobüsten inen ve Metro İstasyonunun yakınında ellerini cebinden çıkararak akbil dolumu yapmaya çalışan Bülent Ö'nün bomba butonunun elinde olmadığını görünce harekete geçti ve saldırganı kıskıvrak yakaladı.

Bu sırada saldırganın kurtulması halinde devreye girecek yakındaki iki binanın çatısında bekleyen keskin nişancılar ise tetikte bekletildi. 'Sniper'lara herhangi bir aksilik durumunda bombacıyı vurmaları emrinin verildiği öğrenildi.

Şov yapmayaya kalkıştı

Bu arada, 3 zanlı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedildi. Mahkeme, Bülent Ö, Şahabettin D'in tutuklanmasına karar verirken, Zerrin A. serbest bırakıldı.

Bülent Ö, Şehabettin D. ve Yenibosna'daki evin sahibi Zerrin A. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcıya ifade verdi. Bülent Ö, adliyeye getirilişi sırasında gazetecilere güldü ve "Teslim olmayacağım" diye bağırdı. Savcılıkta ifade vermeyi reddeden Bülent Ö, çıkarıldığı mahkemece “anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye çalışmak, örgüt üyesi olmak ve patlayıcı madde bulundurmak”tan tutuklandı.

Lakabı 'bomba profesörü'

Kandil Dağı'nda uzun süre bomba ve sabotaj konularında eğitim aldığı belirlenen Bülent Öztürk'ün yıllar önce de PKK üyesi olmak ve örgüt adına eylemlerde bulunmaktan hapis yattığı ortaya çıktı. 1999'da K. Irak'taki terör kamplarına giden ilkokul mezunu Bülent Ö. 7 yıl bomba ve sabotaj eğitimi aldı. Zanlının arkadaşları arasında, 'Bomba profesörü' lakabıyla tanındığı belirtildi.

5 gün evde kaldı, çantasını elinden hiç bırakmadı

Bombacının bir hafta boyunca kaldığı Yenibosna'daki evde oturan Zerrin A savcılıktaki ifadesinde Bülent Ö'yü hiç tanımadığını belirterek "Zanlıyı evime bayramdan bir gün önce eşimin akrabası Şahabettin D. getirdi. 5 gün kaldı. Bülent'in elinde, sürekli taşıdığı bir çantası vardı. Terörist olduğunu bilseydim eve kesinlikle almazdım" diye konuştu. Zerrin A. patlayıcı madde bulundurmak ve örgüt üyesi olmak suçlarından mahkemeye sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Kahraman polise 10 maaş ödül

Bu arada Mecidiyeköy Metro İstasyonu'na bombacıyı etkisiz hale getiren polis memuruna, ödül verildi. Teröristin üzerinde bulunan çantaya müdahale ederek A-4 tipi bomba ve bomba düzeneğini etkisiz hale getiren polis memuru, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tarafından teşekkürname ve 10 maaş ile ödüllendirildi.