Mart ayında Kuşadası Limanı açıklarında şiddetli fırtına nedeniyle içindeki İspanyol turistlerle birlikte karaya oturan Sky Wonder isimli dev turist gemisi, bugün de yine fırtınaya yakalandı. Şiddetli fırtına nedeniyle yaklaşık bir saat gecikmeli olarak Kuşadası Limanı'ndan hareket eden dev gemi, alınan yoğun önlemler sonucu Kuşadası Körfezi'nden sorun yaşamadan ayrıldı.
Kuşadası Limanı'na haftalık periyodik seferini yapan Malta bayraklı Sky Wonder isimli dev turist gemisi, çoğunluğu İspanyol uyruklu olan bin 9 turist ve 562 mürettebatı ile sabah saatlerinde Kuşadası Limanı'na yanaştı. Ancak, Kuşadası Körfezi'nde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Kuşadası Limanı'ndan hareket saatini bir saat erteleyen dev gemi için Kuşadası Limanı'nı işleten Efe Port firması tarafından yoğun önlemler alındı. Romörkörler eşliğinde Kuşadası Körfezi dışına çıkartılan dev gemide fırtına
nedeniyle tedirgin anlar yaşandı. Ancak, alınan önlemler sayesinde 46 bin 87 grostonluk dev turist gemisi Sky Wonder, içindeki turistler ve mürettebat ile bu kez sorunsuz olarak Kuşadası'ndan ayrıldı. Şiddetli fırtına nedeniyle limandan ayrılmak için manevralar yapan dev geminin römorkörler eşliğindeki hareket anı sahilde toplanan yerli ve yabancı turistler tarafından hem ilgi hem de merakla izlendi.
Sky Wonder isimli dev turist gemisi Mart ayı sonlarında da Kuşadası Limanı'na yanaşırken şiddetli fırtınaya yakalanmış ve Setur Kuşadası Marina girişinde karaya oturmuştu. Günlerce saplandığı kumdan kurtarılmak için mücadele verilen gemideki İspanyol turistler ise tahliye edilerek uçakla ülkelerine gönderilmiş, geminin kurtarma çalışmaları sırasında da Kuşadası'nın kanalizasyon sisteminin derin deşarj hattı patlatılmıştı.