Skoda, dünyanın önde gelen otomobil fuarları arasında gösterilen Frankfurt Motor Show’da, markanın 6. Model serisi olacak yeni kompakt sedan modelinin Mission L adlı tasarım konseptinin dünya prömiyerini yaptı. Yeni modelinin yanı sıra Skoda’nın kendini kanıtlamış modelleri Octavia, YETI, Fabia, Roomster ve Superb de ziyaretçilerle buluştu. 
 
Skoda, 2018 büyüme hedefleri paralelinde küresel pazarda 1 buçuk milyon satış hedefine ulaşmak için model yelpazesini genişletmeye ve yenilemeye devam ediyor. Bu strateji doğrultusunda Skoda, Frankfurt Uluslararası Motor Show'da markanın 6. Model serisi olacak kompakt sedan modelinin üretime yakın çizgilerini gözler önüne seren Mission L’nin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Yakın gelecekte seri üretimine başlanacak kompakt sedan modelinin tasarımına yakın bir görüntüye sahip konsept araç, Skoda’nın “Model Atağı”nın da sembolü oluyor. 
 
“Skoda dünya genelinde büyümeye devam ediyor” 
 
Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hc Vahland Winfried şu anki model portföyünün mevcut pazarlarda başarı gösterdiğini belirterek “Şimdi yeni kompakt model ve diğer yeni ürünleri dinamik gelişimimizin bir garantisi olarak görüyoruz. Bu hıza ayak uydurmak için ortalama altı ayda bir yeni model yapıyoruz. Yeni kompakt sedan ile Avrupa, Rusya ve Çin gibi pazarların satışlarını arttırmayı hedefliyoruz. Fabia ve Octavia’nın arası segmente konumlandırılacak araç, tipik bir Skoda gibi geniş hacimli ve akılcı çözümler sunan bir model olacak. Büyük Pazarlarda müşteri istekleri göz önünde bulundurularak araçta bölgesel değişiklikler yapabileceğiz.” açıklamasında bulundu. 
 
MissionL: 
 
Bu yıl Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı’nda Skoda’nın sunumunun ana cazibe noktası olan Mission L Skoda’nın 2012 yılında satışa sunacağı kompakt sedan modelinin öncüsü olarak dikkat çekiyor. Yeni kompakt sedan, bu yılın sonunda Hindistan pazarı için özel olarak geliştirilen sedan modeli dışında , 2012’de Avrupa, Rusya ve Çin’de piyasaya sürülecek olan 6. model olma özelliğini taşıyor. 
 
MissionL, saf çizgiler, iyi dengelenmiş orantılar ve keskin hatların birleşimi ile ortaya çıkıyor. Kanatlı ok amblemi kaputun ön kısmına hakim bağımsız bir parça olarak monte edilmiş. Dikey katmanlardan oluşan radyatör ızgarası ise krom kaplı çerçeve içerisine yerleştirilmiş. Aracın dört yapraklı yonca kalıbına göre düzenlenmiş olan farları ve sis lambaları özellikle alacakaranlıkta dikkat çekiyor. Ana farların alt kısmındaki ince çizgili entegre flaşörlerin ve gündüz farlarının kristal yapıları Çek cam ustalarının mükemmel işçiliğinden ileri gelen keskin çizgilere dayanıyor, ve bu motif aynı zamanda aracın gövdesinde ve iç kısmında da görülüyor. 
 
Konsept aracın iç kısmı koyu renkli panoramik cam tavanla örtülü. Üst kısımda, iç tasarım sofistike ergonomiyi yüksek işlevsellikle birleştiriyor. İç kısmın yatay yapısı bir cömertlik göstergesiyken, ön panel, koltuk döşemesi, beyaz ve bej dizaynlı direksiyon araca genç bir ruh katıyor. 
 
Skoda, bin 732 metrekarelik standında ayrıca, çağa ayak uyduran dizaynı, kaliteli işçilik ve karoser seçenekleriyle tüm sürücüleri cezbeden Octavia, zor koşullarda sergilediği maksimum performans ve normal yol koşullarındaki dinamiğiyle göz kamaştıran YETI, geniş iç hacimlerinin yanı sıra yakıt tasarrufu ustaları Fabia ve Roomster ile asaletin sembolü Superb ilgi gören diğer Skoda modelleri oldu