Töreni izleyenler, `hiç mi Atatürk posteri görmediniz' diye yetkililere tepki gösterirken, organizasyonu yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Taşçı, salona geldiğinde posteri fark ettiğini ve kendisinin de Atatürk'e benzetemediğini, ancak o saatten sonra birşey yapamadıklarını söyledi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi Başkanı Ercan Uzun ise, durumu `skandal' olarak nitelendirdi.



Aile Hekimliği uygulamasında pilot illerden birisi olan Uşak'ta, bu konuda son aşama olan sağlık merkezlerinde çalışacak aile hekimlerinin belirlenmesi için Atatürk Kültür Merkezi 1 Nolu salonda kura çekim töreni düzenlendi. Törene Uşak Vali Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, MHP'li Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Taşçı, Çevre ve Orman İl Müdürü Ramazan Toker, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve hekimler katıldı. Görev yerleri belli olacak hekimler heyecanla beklerken, salonda asılı Atatürk posteri herkesin dikkatini çekti. Davetliler posteri asanlara, `hiç mi Atatürk posteri görmediler' diye tepki gösterirken, poster tören sonuna kadar salonda asılı kaldı.

SAĞLIK MÜDÜRÜ: SON ANDA FARK ETTİK
Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Taşçı, kendisinin salona girdiğinde posteri fark ettiğini belirterek şöyle dedi:

"Ben de salona gelince ilk dikkatimi çeken Atatürk posteri oldu. Bu konuda çok hassasız. Aile hekimliği kuraları için yapacağımız tören salonunda Atatürk posteri olmasını istedim. Bu konuda Uşak Kültür Merkezi isimli organizasyon şirketinden yardım aldık. Onların gönderdiği poster de bu olmuş. Biz de son anda fark ettik. Değiştirmek isterdik, fakat çok geç kaldık."

ADD'DEN KINAMA
ADD Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun ise, durumu `skandal' olarak niteledi. Uzun tepkisini şöyle dile getirdi:

"Önemli bir resmi toplantıda Atatürk'e benzemeyen bir posterin asılmış olmasının tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Biz daha önce Uşak'ta bu tür toplantılarda Atatürk'e benzemeyen resimlerle karşılaştık. Atatürk'ün ilkeleri ve devrimlerini bu ülkeden yok edemeyenler, bu tür toplantılarda Atatürk'e benzemeyen resimleri asarak yok edeceklerini sanıyor. İl Sağlık Müdürü'nün Atatürk Posteri bulamadıklarını beyan ettiğini duyduk. Bir ilin Sağlık Müdürlüğü'nde Atatürk Posteri olmaması bile büyük bir skandaldır. Bu ülkenin kurucusuna gösterilen bir samimiyetsizliktir. Bilerek yapıldığını düşündüğümüz bu olayı kınıyoruz."